| lkjhgfdsa12345678 a întrebat:

pun si eu o intrebare. As vrea sa dau de permis de tir dar si de microbuz, care categorie e mai bine platita in Romania? Multumesc

17 răspunsuri:
| DOOOPX a răspuns:

Categoria de tir desigur, e platita mai bine, in Romania si nu numai.
Succes!

| Alexandru250201 a răspuns:

Cea de TIR

| mgtow a răspuns:

Cu B mergi pe microbuz. Sa fi sofer de tir pe Romania trebuie sa fi nebun, pentru ca aia te baga in amenzi mergi fara acte in regula, probleme cu camionu samd. Dupa ce ai permisu cardul tahograf si atestatu de marfa gata scoase pleaca la waberers 10 luni si dupa aia cauti alta firma intr-o tara straina care plateste mai bine

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru mgtow):

Pentru autovehicole destinate transportului de persoane cu mai mult de 8 locuri pe scaune este necesara categoria D; nu B. pare-se ca birjeria are alte norme.winking laughing tongue

| sierra1 a răspuns:

Cred că la plată mai intră și ce transporți, pentru cine, până unde și în ce condiții. Nu neapărat categoria permisului. Oricum, baftă!

| mgtow a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Da asa e dar zicea microbuz nu a facut referinta la transport persoane

| lkjhgfdsa12345678 explică (pentru mgtow):

Transport persoane ma refer eu zic ca e mai bine decat pe tir?

Cu microbuzul se transporta cartofi si porumb?winking laughing

Daca e pentru transport marfa da sau coletarie. Acum nu zici duba la aia de marfa si microbuz la transport persoane?

| mgtow a răspuns (pentru lkjhgfdsa12345678):

Depinde eu am lucrat 6 luni pe autobuz si nu era asa rau mai o spaga unele se dadeau la mine si radeam cu lumea. Eram la rat Brasov atunci dar daca mergi la companie privata te obliga sa mergi peste greutate cu calatorii, lipsa acte. si aia nau voie sa stea in picioare cand conduci doar in autobuz pentru ca e autorizat in fisa tehnica. La transport persoane daca te bagi mutate in cluj plateste mai bine si au autobuze bine intretinute.

Transport persoane cat d1 care se da la 21 ani

| lkjhgfdsa12345678 explică (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Transport persoane cat d1 pentru 21 ani

D1 nu e bun de nimic nici nu se foloseste. Nu inteleg dc e pus in codul rutier asa cun e si C1 C1E care nu au niciun folos.

Multumesc pentru răspuns ar fi bun si C pe langa B?

Cat D = Microbuz=Peste 8 locuri pe scaune cat. B. = frgon cu G.M.A. pana la 3500Kg., sau transport persoane, nu mai mult de 8 locuri+soferul. Cat. C. + furgon transport marfa peste 3500 G.M.A

Stiu, am lucrat pe bus si acum sant pe tir. Aproape 1 an m-a tinut scoala de soferi cand am facut-o

Vine bine sa ai la indemana B BE - C CE - D DE. Atestatu de marfa/persoane si adr basic e bun pentru inceput. Cand te saturi de tir mergi pe bus. Tiru nu tine asa mult macar 10 ani apoi ruta stabila fixa daca nu pe local cu autobuzul