Trebuie verificata putin, sa se constate problema "vitezelor". Poate ai ambreiaj uzat ori timonerie cu joc. Sau cutia uzata...
Se poate strica de la treapta 1 la viteza prea mare, asta se intampla si la masini noi noute, se cam face praf motorul.
Daca deocamdata merge normal, ai scapat de data asta. Dar daca faci greseala asta la viteza mai mare, sunt sanse foarte mari sa sara distributia si sa loveasca pistoanele in supape.
E bine ca macar te pricepi sa faci mamaliga . Daca schimba greu vitezele, inseamna ca asa ai cumparat-o, cu probleme, deci nu-i vina ta.
Am vazut spui, ai muncit pentru banii aia, normal ca nu iai gasit pe drum, intreb ca idee, cand ai cumparat-o, nu ai luat cu tine pe cineva care sa se priceapa, sa stie la ce sa se uite, ce sa verifice, sa o conduca, sa vada cum reactioneaza?
Mai ales cand nu ai bani, muncesti cum poti sa obtii banii aia, apoi sa cumperi cine stie de fiare, trebuie sa te gindesti bine inainte, ce urmeaza sa faci.
Daca esti femeie, era bun sa fi luat o masina cu transmisia automata, era mai buna.
Vorba cuiva, sa fi cumparat o rabla, stricata de altii, au vazut ca esti femeie, lasa ca femeile nu stiu, naspa, asta e.
Pe aici oricum nu te rezolva nimeni, chiar de ar stii ce problema ar avea masina ta, asa ca e mai bun sa cauti un mecanic, dar unu mai cinstit si care cunoasca si meserie, sa mergi, sa iti spuna macar cam ce porbleme ar fi, apoi tu sa vezi in continuare ce ai putea face.
Na murit motorul ca sarit in treapta 1, asa ca n-a avut de ce sa se opreasca.
Eu cas barbat, sincer in RO nu se meroita masini clasice, adica sa schimbi tu vitezele, mai ales in orase, unde e trafic, unde ai semne si semafoare dese, stai tot timpul sa scoti, sa bagi si tot asa, spui ca esti la sala, faci sport
Invata sa sincronizezi mana de pe schimbator cu piciorul de pe ambreiaj si sa-l bagi pana la fund, ca de aia sare unde enu trebuie. Ai grija ca poti rupe ambreiajul, daca nu inveti s afaci manevra de schimbare corecta.
Mai bine iti cumpari o masina automata, ca acolo nu aveai de schimbat nimic, si era usor de sofat.
Pentru ambele sexe e mai bine de luat o automata. Aiurelile cu mai scump, se strica mai usor, consum mai mare, se schimba mai greu, vreau sa simt masina, conduc eu mai bine, sunt doar preconceptii medievale si absolut stupide.
Ce înseamnă,, schimb greu vitezele "? Te miști tu încet sau nu poate mașina atât de rapid? Și cum a sărit mașina din treapta 3 in 1? Mă gândesc că s-a pus o frana de motor puternica, șocurile astea sunt suportate de cutia de viteze care eventual va ceda. Nu avem de unde să știm noi exact ce se întâmplă cu mașina ta pentru că nu știm cum conduci și dacă chiar s-a întâmplat ce ai spus ( poate ai bagat tu in viteza 1 din greșeală ). Daca ești sigură ca nu ai greșit tu, mergi cu mașina la un service sa inspecteze cutia, nu ar trebui să sară dintr o viteza în altă.
La alea manuale tu iti faci consumul, la alea automate ti le face masina. Dintre masculi numai fatalaii au ''automate''.
Prostii. Ia zi de ce masinile electrice nu au cutia manuala?
Ia mai bine si casca ochii aici. Comentariile, in special - https://zoso.ro/cumpara-2020-masini-cutii-manuale-adorabili/
Pleaca de aici cu zoso. Citeste ce am scris. am expus avantajul cutiei manuale fata de automata si atat. La manuala daca te pricepi poti scoate un consum mic, la automata nu pentru ca masina iti face consumul. Ce palaria mea ai tu de comentat la asta? Si ia sa te si blochez un pic sa-ti revii.
Ana127483 întreabă: