Pe la 3.000-3.500 turatii. Nu este un diesel sa-l schimbi la 2.500 deoarece cazi sub 2.000 asa ceea ce inseamna subturare la un motor pe benzina.
Nu exista neaparat o turatie optima la care sa schimbi. In plus, subturarea nu iti aduce o economie de combustibil, cel putin la masinile care au injectie (controlata de calculator). Si din cand in cand mai tureaz-o, ca nu ii faci nici un rau!
Se vede ca n-ai condus cutie automata in viata ta. Mie automata imi schimba si sub 1500 rpm de la treapta a IV-a in sus.
Am condus cutie automata, mai exact un Passat 1.8T din anul 2009, nu compari cutia manuala cu cutia automata, deoarece este cu totul alt mecanism.
O fi alt mecanism dar trebuie sa respecte plaja de turatii care face bine motorului. Motoru nu face diferenta intre cutii.
Ba da. Plus ca la o benzinara nu schimbi vitezele ca la un diesel. La 1500 RPM nici la diesel nu-l schimbi.
Ba nu, motorul este acelasi indiferent de cutie. Eu daca iti zic ca mie cutia automata imi schimba si sub 1500 rpm, crezi ca te mint? Adica ce interes as avea?
Blagandrey întreabă:
Musteata_Cristi_1997 întreabă: