| 2P a întrebat:

spuneti-mi si mie va rog care stiti la ce turatie se schimba treapta de viteza la un peugeot 307sw, motor benzina 1.6 16V, 300 mii km in bord?

Răspuns Câştigător
| AndreiMadda a răspuns:

Pe la 3.000-3.500 turatii. Nu este un diesel sa-l schimbi la 2.500 deoarece cazi sub 2.000 asa ceea ce inseamna subturare la un motor pe benzina.
Nu exista neaparat o turatie optima la care sa schimbi. In plus, subturarea nu iti aduce o economie de combustibil, cel putin la masinile care au injectie (controlata de calculator). Si din cand in cand mai tureaz-o, ca nu ii faci nici un rau!

6 răspunsuri:
| ĂlaRău a răspuns:

2500-3000 RPM

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru AndreiMadda):

Se vede ca n-ai condus cutie automata in viata ta. Mie automata imi schimba si sub 1500 rpm de la treapta a IV-a in sus.

| AndreiMadda a răspuns (pentru AndreiMadda):

Am condus cutie automata, mai exact un Passat 1.8T din anul 2009, nu compari cutia manuala cu cutia automata, deoarece este cu totul alt mecanism.

O fi alt mecanism dar trebuie sa respecte plaja de turatii care face bine motorului. Motoru nu face diferenta intre cutii.

| AndreiMadda a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Ba da. Plus ca la o benzinara nu schimbi vitezele ca la un diesel. La 1500 RPM nici la diesel nu-l schimbi.

Ba nu, motorul este acelasi indiferent de cutie. Eu daca iti zic ca mie cutia automata imi schimba si sub 1500 rpm, crezi ca te mint? Adica ce interes as avea?