Tatăl meu are Ford Focus din 2009 second hand de un an, iar de când a luat-o nu a schimbat decât uleiul și plăcuțele de frână care erau puțin uzate, e foarte fiabilă, motor 1.6 benzină 105 cp.
Ti-as recomanda un Peugeot 508 cu motorul de 2.0 diesel. sunt foarte fiabile ca motoare, Peugeot face cele mai bune motoare diesel si chiar foarte economice!
ori Skoda Octavia tot cu motorul de 2.0 TDI. fiabile si destul de economice.
Altceva nu prea ti-as recomanda. pot sa te sfatuiesc sa te feresti de Opel. sunt rele! toata lumea o spune si ti-o zic si eu din proprie experienta.
Chiar sunt rele? ma uitam la insignia si astra H/J, par ok, insa nu stiu mai multe detalii, si mecanicul meu nu prea a pus mana pe aceste modele ca sa'mi zica despre motoarele lor.
O masina ti-o alegi dupa necesitate! Multi aleg motorina ca sa mearga doar pana la piata si inapoi. Tine minte o chestie si apoi o sa vorbim in viitor! Carburantul la o masina il alegi dupa cati km faci pe zi, saptamana, in oras, in afara orasului. Daca nu iesi din oras decat in concediu si atunci 200km, iti recomand benzina, daca parcurgi multi km, atunci ia-ti motorina. Daca ai o masina pe motorina si mergi pana la piata, poti fii sigur ca o sa ai probleme la turbina, egr. Astea sunt masinii de km multi, masini care sa faci minim 500km pe saptaman La benzinara, poate dai 2 baniu mai mult la benzina dar nu ai treaba cu turbina, egr, si alte componente Multi aleg motorina din cauza ca dau mai putin pe un plin, si apoi ii vezi prin service cu turbina Asa ca te gandesti de doua ori ca sa alegi o data!
PS: Ford, Peugeot, renault. sunt cele mai scumpe la intretinere! Nu trebuie sa ma crezi pe mine, intreaba un mecanic
Eu am avut un opel corsa diesel 1.3 ecoflex. la vreo 150 de miii de kilometrii a inceput sa pice de pe ea,
prima data a picat pompa de inalta presiune si fratw nu cred ca o sa iti placa sa auzi ca asta costa undeva la 1100 de euro doar ea fara manopera.
dupa a picat sistemul de incalzire. ac
dupa a picat volanta si am dat masina cu totul. am vrut doar sa ma scap de o pacoste.
cu siguranta nu mai sunt fiabile Opelurile de dupa 2008. eu iti dau un sfat sa te feresti. alea inainte de 2008 sunt ok.
Toader_Ciprian_1990 întreabă: