| Vlad162 a întrebat:

Salut TPU, vin si eu cu o intrebare scurta.
Pe rezervorul masinii mele scrie ca si cerinta de combustibil fara plumb 91+. In cazul acesta, face vreo diferenta daca pun de 95 sau de 100 in rezervor? Masina are motor cu turbina si aveam impresia ca ar trebui benzina premium in cazul acesta, dar in manual si pe rezervor scrie 91+. Si de asemenea, de unde imi recomandati sa alimentez? Multumesc si dau funda

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

91? e o masina fabricata in SUA? ei au cifre octanice diferite de noi pentru ca au alt standard de masurare a cifrei.
Poti pune fara probleme benzina de 95 CO in cazul tau!
Doar masinile generatii noi turbo au nevoie de 98+, si doar acolo unde producatorul specifica asta, la tine ai spus clar 91+, deci la pompe la noi gasesti 95, 98, 100!

4 răspunsuri:
| Vlad162 explică (pentru Simpatic):

E un Hyundai Tucson 2022 ca model. nu are treaba cu SUA, pe rezervor scrie minim 87 (ca in SUA) si minim 91+ pentru Europa

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu e vreun supercar e irelevant ca pui 95 sau 100.

| Simpatic a răspuns (pentru Vlad162):

Pai oricum am zis ceva corect, poti pune 95 sau mai mult, daca pui 100 CO nu se justifica pretul pentru ca nu te ajuta cu nimic, crede-ma cifra asta octanica este pentru bolizi, adica Audi RS3 de exemplu!
La fel sunt unele modele cum e Mazda 3 turbo editie doar pentru SUA, care cu cifra octanica mai mica dezvolta cu 15-20 CP mai putin, doar la genul asta de supra-alimentare se justifica, in rest nu.
Nu gresesti cu nicio cifra octanica.
Eu am un CX-60 tot asa 2022 2.5 turbo PHEV 327 CP, pun 98 CO ca nu-s fan OMV, nu voi pune niciodata de la austrieci!
La fel ar merge si cu 100 happy
Cum ziceam diferentele se vor cunoaste doar la masini supra-alimentate serios, cum sunt AMG-urile alea Biturbo, Chevrolet Corvette Z06 care desi e aspirat are nevoie de cifra octanica pentru ca ajuta, genul asta de masini suparate!
Ale noastre mai putin!

regis
| regis a răspuns:

Nu va fi nici o diferență, poti pune 95 fara stres.
La cifra octanica nu conteaza turbina, ci doar compresia, la un motor mai comprimat e nevoie de o cifra octanica mai mare.
Nu prea mai conteaza unde alimentezi, in Romania functioneaza 3 rafinării si toate cele 3 alimentează toate benzinăriile. Restul sunt impresii.