anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, vreau sa dau de permis A1 pentru motociclete cand am 15 ani si 9 luni, dar e o problema. Eu fac 15 ani si 9 luni prin sept. iar 16 ani implinesc in ianuarie! Si am inteles ca examenul il dai cand implinesti 16 ani. Iar problema e ca o sa fie iarna, si presupun ca o sa fie mai greu de controlat motorul, ce spuneti? Sa astept sa dau dupa ce trece iarna, sau sa ma apuc din septembrie 2024, si sa dau examenul in ianuarie, adica cand implinesc 16 ani?

Răspuns Câştigător
| MotoBlitz a răspuns:

Poți da cu 5 luni mai devreme, dar permisul îl primești când împlinești 16 ani. Deci poți da deja

10 răspunsuri:
| goguPatent a răspuns (pentru MotoBlitz):

E complet eronat ce scrii...
Nu se dau examene la nicio categorie inainte sa ai varsta implinita.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Din ce stiu eu oricum examene la moto nu se dau in perioada noiembrie-martie din motive de vreme. Asa ca nu ai o problema. Dai examen la anul in primavara cand ai sa ai varsta implinita.

PS> vezi ca ai dat funda la un raspuns gresit. Nu poti da examenele inainte sa implinesti varsta.

| Kozi a răspuns:

Ai dat funda ca ti-ar place tie sa dai examenul mai devreme.
Exclus!
Nici un examen pentru permisul de conducere nu se da nici macar cu o zi inainte de a implini varsta.
Daca nu esti sigur pe tine mai bine mai amana un an. Nu da vina pe zapada. Daca esti bun, stii sa controlezi si carosabilul umed, si gheata. Daca nu, faci imediat accident. Si vezi ca cele pentru motociclete, 98% sunt mortale.

| Ioan988wk a răspuns:

Poti da examenul cand vrei dar numai cand ai implinit 16 ani nu mai repede insa nu stiu daca se sustin examene moto pe timpul iernii, eu zic ca nu conteaza in ce luna dai examenul conteaza sa fii sigur 100% cand te urci pe motor. Bafta la examen!

Sa dai vot eronat la raspunsul meu care corecteaza tampenia scrisa de tine si corectat inca de alti 3 oameni... asta inseamna... completeaza tu punctele.

| MotoBlitz a răspuns (pentru goguPatent):

Zic să stai potol că nu le ai cu astea. Tot tu ești ăla care crede că Pământul e plat pentru că nu are încredere în spusele altora luate din surse sigure și oficiale? rolling on the floor Ce am scris există în prezent, dacă te-ai născut cu dinozaurii, mai actualizează ghinda aia de creier!

Poți să îmi dai articolul de lege care îți susține tâmpenia? Aștept până vineri. Dacă nu dai considerăm că am dreptate? Facem?

Mergem pe prezima ca am dreptate da?
Bine eu inca mai astept un articol din lege cu care sa iti sustii afirmatiile.

Bine, ca sa scurtam timpul las eu legea aici care imi da dreptate.

Hotărârea nr. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Art. 33. -
(1) Persoana care solicită examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) să aibă vârsta de cel puţin 16 ani împliniţi, pentru subcategoriile A1 şi B1;

b) să aibă vârsta de cel puţin 18 ani împliniţi, pentru categoriile A, B, BE, C1, C1E şi Tr;

c) să aibă vârsta de cel puţin 21 de ani împliniţi, pentru categoriile C, CE, D, DE, Tb şi Tv, precum şi pentru subcategoriile D1 şi D1E;

Asa ca astept sa vad cum iti sustii tampeniile... si niste scuze pentru "Zic să stai potol că nu le ai cu astea."

Si ca sa ramana scris aici... daca imi dai ignore inseamna ca nu ai argumente si eu am dreptate.

Si sa scriem aici frumos pentru cel care a dat funda la raspunsul tau... ca l-ai indus in eroare. Sa stie si omul ca ai scris prostii.