| Melenguesa a întrebat:

Salut, vreau sa invat cum functioneaza o masina, ce legatura are ambreiajul cu masina, etc. Dati mi un site sau articol. Mersi

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ambreiajul este cea mai importanta pedala care actioneaza masina manuala.
Se poate si fara ambreiaj, doar daca iti cumperi o masina automata!

| relian a răspuns:

Ambreajul este partea care face legatura intre motor si transmisie, adica duce miscarea de la motor la cutie si apoi pana la roti.El cupleaza si decupleaza cele doua motor de restul, asta e asa simplu spus.Asta e tot ce face acest ambreaj.Acum ambreaje sunt de mai multe tipuri, ambreaj uscat cum sunt la majoritatea masinilor standard adica ala ce schimbi tu vitezele, ambreaj umed sau Torque converter cum sunt la masinile automate, si ar mai fi inca un ambreaj mai deloc folosit la autoturisme si anume ambreaju la care i-am uitat numele :)) parca ambreiaj centrifugal daca nu ma insel.Toate fac acelasi lucru transmit miscarea de la organul conducator la organul condus sau mai simplu spus preia miscarea de la motor si o duce mai departe catre transmisie.Gata ai invatat lectia cu ambreajul.Next :)) Ca nu stau aici sa iti zic la fiecare partile componente si modul de fctionare.As putea sa o fac dar dureaza si trebuie sa scriu balamuc.Asa ca cel mai bine iti spun cum sa faci sa inveti mai bine.Meri pe Youtube si scrii acolo, dar scrii in limba engleza, acum asta e alta problema trebuie sa stii putina engleza, la romanii nu prea gasesti video sau animatii despre asa ceva.In sf scrii "Torque convertor animation" sau "how to work torque convertor" asta pentru cele automate la care miscarea este transmisa prin intermediu acestui torque cum ii zice in engleza noi ii zicem ambreaj ca pana la urma tot aia face.In cazul ambreajului uscat scrii, staiu cati dau un link mai bine

https://www.youtube.com/watch?v=6BaECAbapRg

Deci cauti pe youtub orice doresti despre motor si gasesti animatii, explicatii video cu piesele etc.

Asa doara sa ai o carte cu descriere si poze functionare etc, nu stiu de unde poti lua, cauta si tu pe la facultatile din ro ca e in romana si poate gasesti pe la librariile lor.

| darrio2007 a răspuns (pentru Violleta2022):

Ambreiajul nu consta doar intr-o pedala. Este un mecanism mai complex.

| Violleta2022 a răspuns (pentru darrio2007):

Stiu ce este ambreiajul f bine, era metaforic vorbind, referindu-ma doar la actionare lui terminala din pedala... am sofat multi ani masina manuala pana am trecut pe automata, asa ca stiu cum foarte bine cum functioneaza, inclusiv sistemul mecanic care o pune in miscare.