Fa rost de o carte,acolo ai toata masina de la A la Z pe piese,pe sisteme,desne,ilustratii etc.
Inveti doara teorie,apoi cauti undeva un loc unde sa si vezi real acele piese.
In ziua de azi gasesti ce carti vrei,numa sa stii ce sa cauti. Daca ai timp,atunci mergi la o scoala de asta de mecanici auto,acolo ai piesa pe banca sectionata,o vezi real,plus carte,plus explicatie.
Deci depinde unde vrei sa inveti,acasa sau la scoala,moca sau cu bani.
Dar ca idee este bun sa ai carte dar sa si vezi real ceea ce vrei sa inveti,ce vrei sa retii.
Ori ai putea sa inveti pe Youtube,gasesti animatii cu tot ce este legat de mecanica auto,electric, etc tot cei legat de automobile.
Inveti asa pe rind, motorul, apoi transmisia, apoi sistemul de rulatre, apoi sistemul de alimentare si etc.pe youtue iti arata si video, animatii ce doresti.
Bine eu am enumerat popsibile situatii pentru ca deja stiu cate ceva, pentru tine daca nu ai mai nici o idee despre mecanica, cel mai indicat este sa mergi la o scoala, cauta o scoala de asta mai comprimata si mai scurta, apoi te angajezi pe undeva si faci si experienta.
Te futci la un ceasornicar ii pui 400 euro / masa si spui ca ii vei da in fiecare lună 400 euro ca sa te învețe sa devii ceasornicar.
Timp de 3 luni.
Apoi mergi la un service auto si spui ca vrei sa muncești gratis o vara întreagă
Poate găsești si o scoala profesionala
Vezi si tu ce materii au cei de la școala profesionala găsești cărțile scanate pe net
Poate chiar mergi sa faci acea scoala profesionala.
Mecanica?!?
fizica mecanica (clasa a 9a)?
mecanica auto?
mecanica industriala?
mecanica celesta (astrodinamica)?
etc.