| Simon19371 a întrebat:

Salut, vreau să-mi spuneți de ce nu dă scânteie bujia, curentul ajunge până la ea? Am testat și cat curent e în baterie atât ajunge și la ea dar nu dă scânteie, am pus altă bujie și tot la fel este.

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Bujia se testeaza cu filetul in contact cu masa (corpul) vehicolului.
Daca nici asa nu da scantei, atunci problema este o intrerupere /defectare pe linia: cablu bujie - bobina - ruptor - alimentare 12V.
Daca doar o bujie nu face scantei, atunci bujia sau cablul ei este defecta.

| relian a răspuns:

Daca la bujie ajunge curent cit este si la baterie ca voltaj, atunci nu este in regula.
La o bujie trebuie sa ajunga volti de nun stii de tine sa te dea de pamint, iar curentul A mic,
Cu alte cuvinte bobina de inductie modifica curentul de 12 volti il face peste 20 mii de volti. Nu stiu cum ai masurat tu curentul la bujie si este 12 V.

Bujia nu da scinteie din 2 motive.
1-Bujie defecta
2-Bobina de inductie este defecta

Concluzia? Cumpara o bujie noua, verifica bobina de inductie si delcoul, ori bobinele de inductie daca ai pe fiecare bujie bobina.

Daca ai bobina pe fiecare bujie, schimba de al o bujie la alta bobinele si vezi daca ai scinteie acolo. Apoi stii daca este bobina, sau bujia.
Cel mai bine, este sa duci masina la cineva care se pricepe sa verifice chestiile astea, poate la un electrician ceva.