| MISLO a întrebat:

Salut, vreau sa scot volanta de la magnetou la un ciclomotor garelli agrip 2T si nu știu cum, nu am presă asa ca nu știu cum sa il scot altfel, nu il duc la mecanic pentru ca ma pricep destul de bine la motoare.

6 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Fără presă riști să distrugi fie axul, fie volanta, fie ambele. Eventual și carcasa dacă dai bine cu barosu'.
Fă rost de o presă, e câțiva lei.

| MISLO explică (pentru mihai69):

Nu știu nici macar mărimea de la volanta, aș lua o cheie dar daca nu am marimea nu risc sa dau bani degeaba. Cum pot masura volanta?

| SoulReaver a răspuns (pentru MISLO):

Parcă te procepeai la motoare, ar trebui să știi cum se măsoară. Cu maxim 50 60 de lei iei o presa bunicică și nu distrugi nimic pe acolo.

| mihai69 a răspuns (pentru MISLO):

Simplu, cu un șubler. Și mai sunt și prese (oarecum) 'univerale' - adică unele capabile să se adapteze la o gamă de dimensiuni.

| MISLO explică (pentru SoulReaver):

Am zis ca ma pricep, nu ca sunt mechanic si ca știu tot 100%.
Chill bro

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pe la 14 ani am scos volanta fără presă, doar cu chei fixe. Nu îmi aduc aminte cum, cred că a fost puțin strânsă, și a ieșit ușor.
Încearcă să bați ușor în puncte opuse, pe marginile volantei. Axul fiind conic la majoritatea, sunt șanse să își dea drumul.
Dacă nu, caută măcar o presă cu gheare, sau improvizează una dintr-o platbandă. O infiletezi în câteva gauri de la elice (dacă ai asa ceva), iar în mijloc bagi un șurub M8, cu gaură filetată în platbandă sau cu o piuliță.