Citind ce ai scris tu, pot sa spun doar ca meritai treiul. Sper ca nu au de gand ai tai sa iti cumpere si masina pentru asta, de ai postat la auto...
Da-l dracu'de trei. Ce naiba? Aia nu e nota? Las-o ca e foarte buna. Tu fii smart si ai grija de medie.
Daca te consoleaza cu ceva, mama comenta si cand veneam cu un 9 acasa, "dar 10 nu se poate?".
Asa sunt parintii, vor ce e mai bun pentru noi si noi sa fim cei mai buni la randul nostru.
Draga mea, am 5 copii, 2 au terminat facultatea, ultimii 3 sunt in anii I, III si IV, nu am stat dupa ei niciodata sa invete asta a fost problema lor, indiferent ce nota au luat au venit si au spus(am luat nota...pentru ca probabil nu am inteles bine sau nu am fost suficient de atent la explicatii, etc., dar nu va faceti probleme am vorbit cu proful mi-a explicat unde am gresit si acum stiu ce am de facut ). Bineinteles faptul ca imi spuneau adevarul si felul in care imi argumentau ma lasau fara replica.Tot ce le puteam spune era sa aiba grija si sa faca tot posibilul sa nu se repete.Probabil tu ai luat mai multe note mici, probabil nu inveti suficient, stai prea mult la calculator...Cred ca nu degeaba a reactionat mama ta asa, concluziile sunt convinsa ca le poti trage singura.Eu iti propun sa ai o discutie sincera cu mama ta, fara nervi, cu mult bun simt si sunt convinsa ca mama ta v-a intelege ca sunt si "accidente " de felul asta. Iti urez succes in discutia cu mama ta si bineinteles la scoala!
Asa sunt toti. Cateodata notele nu reprezinta adevarata valoare a copilului, elevului fie ele foarte mari, fie ele foarte mici.
Acuma daca vine un "balalac" si citeste de sus pana jos, de la intrebarea auto&moto pana la ultimul raspuns isi pune mainile in cap si se intreaba ce note aveti voi la limba romana
p. s. (hai cu stupid)
Faptul ca este suparata o face spre binele tau. Tu ar trebui ca sa inveti in primul rand pentru.binele tau si in al doilea rand ca sa nu se supere mama ta.Invata si gandeste te ca daca nu vei invata o sa o superi pe mama ta.Si eu daca as fi mama m-as fi suparat. Ea in calitate ca mama are drepul sa se supere si ea munceste ot tine iar datoria ta este ca sa inveti.
Mult succes la scoala...
papa
Salut...
Incerca sa inveti si tu... ce are daca inveti ca inveti pentru tine nu pentru altu sau ii mai bine sa ajungi sa nu ai unde as lucri? oricum sunt salari de *** dar daca pui mana pe carte acum and trebuie ajungi undeva. Sau te intereseaza ce zic alti? " ca esti fraiera ca inveti" nu-i baga in seama macar citeste si u acolo sa ii inchizi gura mamei tale.
Bafta!
Dar pe intrebarea aceasta (ortografie, punctuatie, exprimare) ce nota crezi ca ai primi de la un profesor de l. romana? Tu ce nota iti dai? Probabil ca aceasta nota te va ajuta sa nu ramai corigenta!
Parintii tai sunt suparati pentru lipsa ta de interes ce se vede si din postarea ta! Sunt sigura ca stii sa scrii corect dar nu ti-a pasat de parerile celorlalti!
Si tu te-ai supara daca ai fi in locul ei.Cand stii ca muncesti pentru copii tai sa nu le lipseasca nimic, faci sacrificii, le faci toate mofturile, macar pretentia asta o ai de la ei: sa invete bine.
Vezi cat esti de egoista? te gandesti la tine, ca mama ta ti. a zis ca esti nesimtita si etc... dar oare te.ai gandit putin la ei? cum s.au simtit cand au aflat ca fata lor a luat 3? ea iti vrea binele, vrea sa ajungi cineva. mai degraba te.ai duce la ea si i.ai cere iertare, pentru neplacerea pe care i.ai cauzat.o...cand o sa ai si tu copii si vei muncii pentru ei, sa aiba tot ce isi doresc, atunci o vei intelege pe mama ta.
Se supara pentru ca singura preocupare a ta ar trebui sa fie scoala! Pentru noi se zbat parintii...si eu eram asa inainte! Ma plangeam de ce cand iau un 3 ma critica, ma cearta, iar cand iau un 10 un simplu bravo? Ideea este urmatoarea! In ziua de azi elevii nu mai invata...normal exista si exceptii! Azi mai mult ne preocupa cum sa mergem imbracati la scoala, ce prostie sa mai spunem sa fim in centrul atentiei etc...
Wake up Romania...ca si asa deja e tarziu!
Daca era sa iti dau eu nota, luai 2 la cum scrii.
Nesimtita nu esti, a zis nesimtita ca sa nu zica proasta.
Pai ei vor sa fie mandri de noi si cand vad ca ai luat o nota mica uita ca si ei aveau probleme la scoala...asa-s parintii mai babalaci
Alo, copilu, nu-ţi fă probleme că te ceartă mămica, fă-ţi probleme că n-ai să ajungi nicăieri dacă nu pui mâna pe carte, eventual o şi deschizi, opţional mai şi citeşti ce scrie în ea. Crezi că toată viaţa o să te întreţină mămica şi tăticu? Wrong, child, wrong!
Deschide naibilea manualele alea că nici măcar nu le plăteşti tu, ţi le dă statul. Te asigur că n-o să te alegi cu migrene dacă citeşti câteva pagini.
Acum depinde si ce fel de elev esti...si eu am luat note mici, si parintii mei m-au inteles, pentru ca sunt in stare sa imi ridic media.Si eu pana in clasa a 7 nu am avut nicio medie sub 7, si de 7 am avut doar una, semestriala, la fizica.Deci...daca tu ai luat un 3, acum trebuie sa faci mari eforturi pentru ai arata mamei tale ca acea nota a fost o greseala.
Succes.
De cele mai multe ori parintii ne cearta pentru o nota mica deoarece ne vor binele...gandindu-se la ei poate, ca nu au avut note prea stralucite la scoala, si astfel vor ca noi, copii lor sa mergem mai departe decat ei...sa invatam mai bine decat au facut-o ei...sau din contra...ca parintii nostri au fost mai destepti ca noi, si au invatat mult mai bine.si astfel vor macar sa ne ridicam la standardele lor...sa nu ii facem de ras...problema e ca ei nu realizeaza ca nu exista elev care sa nu fi luat si note mici(bine...sunt cazuri... dar destul de rare)si ca prin cearta aia a lor poate ca desi vor sa ne impulsioneze sa invatam mai bine... poate ca mai rau ne demoralizeaza...
Incearca sa ii spui mamei tale ca se mai intampla sa iei si cate o nota proasta... vorbeste frumos cu ea si asigur-o ca vei lua note bune, dar nu neaparat prin vorbe cat mai ales prin fapte...si sunt sigura ca nu va mai tipa la tine...
Cine te pune sa-i zici?
spune-i doar cand o prinzi in toane bune, si spui si tu ca mai ai un 7, sau ceva de genu`
Eu daca ii spun de el la vremea corespunzatoare si nu afla ei nu e vorba ca tipa la mine.doar vorbesc asa calmi ca ei nu prea sunt genul de oameni din aia crizati. dar tata ma enerveaza ca, desi mnuma cearta aplica el pedepsele lu peste caa vezi doamne sa ma culc mai devreme sau nu ma mai lasa la calculator ceva vreme[tin si eu cont decat 1 zi dupa aia ma salveaza mama)].
Asa sunt parintii unii se implica prea mult.Altii sunt prea rai.asta e.COMUNISTI! cand o sa fim noi parinti nu o sa mai fie asa))zic si eu
Ai luat 3, data viitoare iei un 10, data si mai viitoare iei iar un 10 si iti scoti o medie de 8. Nu-i cazul sa te agiti Daca nu vrei sa inveti, macar copiaza.
Vai! ce obraznica mama ta, sa ii spui din partea mea ca trebuie sa-i fie rusine.trebuia sa te laude, sa iti faca un tort surpriza si sa iti cheme toti vecinii si prietenii sa sarbatoriti implinirea notei 3 la romana.si mai mult, sa iti dea si vreo 2 milioane sa iti cumperi si tu ceva pentru sufletelul tau, ca doar deh, nu in fiecare zi si nu oricine poate lua un 3! eventual sa te lase sa chilulesti si vreo 2 zile de la scoala ca sa te recuperi dupa eforul depus, ma gandesc ca nu a fost chiar atat de usor sa obtii un 3, a trebuit sa te pregatesti cumva...sunteti culmea! daca mama ta sau tatal tau nu isi fac treaba cum trebuie la munca, stii ce se intampla? patronul ii poate concedia si atunci da, asta ar fi un motiv de plans si vaicareala.
Nu toti parintii sunt asa, insa nu stiu daca pe parcurs ai demonstrat ca poate avea incredere in capacitatea ta de a-ti remedia situatia...de exemplu, ai ceva carente in a scrie corect gramatical(vezi: s-a suparat, ziceti-mi!).
Cu alte cuvinte, daca ii demonstrai ca poate avea incredere in inteligenta si in maturitatea ta, cred ca doar te-ar fi atentionat!
Tu invata si arata-i ca poti indrepta nota, asa va fi si ea si vei fi si tu...mult mai relaxate!
Monica
S-a ridicat nivelul de pregatire.cand eram noi elevi cine avea liceul era mare personalitate.acum e facultatea dar, daca vrei sa te angajezi trebuie sa ai masteratul.si daca cunosti si vreo doua trei limbi straine e ok. daca mai stii si o meserie doua esti asul asilor.romana nu prea se cere. oricum no so mai vorbeasca nimeni.de rusine.asa ca ...trei e nota mare.