| 07gabriel07 a întrebat:

Zilele astea m-am gandit sa imi polishez farurile, am cumparat tot ce trebuie de la smirghel pe baza de apa pana la pasta de polish si ceara pentru finisare. Doar ca acum a intervenit o problema, inainte sa ma apuc de lucru m-am gandit ca dupa ce le fac din nou ca din fabrica nu vor tine si iar peste o luna doua le fac iar. Asa ca vreau si eu o solutie pentru protectie in afara de foliile alea. Ceva care sa tina macar 2-3 ani sau mai mult. MULTUMESC!

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Le slefuiesti cu apa incepand cu P600 daca sunt foarte zgariate sau matuite, apoi cu P1000, P2000, P2500, dupa care le degresezi foarte bine, si aplici 2-3 straturi de lac, cu pauze de cateva minute intre straturi.
Asta e varianta pentru farurile de plastic, pentru sticla nu e valabila.
Lacul bun tine cativa ani.
Poti sa dai lacul si direct dupa P1500, adera mai bine, dar e posibil sa nu fie la fel de clar ca dupa 2000 si 2500.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Doar cu folie poti rezolva, care se schimba mai usor decat slefuirea.
Praful si nisipul care loveste cu viteza farurile le zgaraie suprafata, iar folia poate apara partial, daca este suficient de rezistenta.

| OldSoul a răspuns:

Exista ceva lac special pentru faruri.
Dar...
Trebuie sa fii atent cum il aplici, si cum ai grija de el.
Am avut si eu farurile lacuite din fabrica si am reusit sa-l exfoliez in partea de sus, aratau naspa farurile dupa, si era si dificil de indepartat. Pana la urma asa le-am lasat.
Mai bine ramai la folie, in cel mai rau caz o inlocuiesti si aia e.

| 07gabriel07 explică (pentru OldSoul):

Folia nu e omologata rar.

| 07gabriel07 explică:

Am gasit ceva ceara de protectie impotriva uv pe care o aploc odata la 2-3 luni. Nu ma mai complic cu lacuri si folii.