Întrebare recomandată | stardust1989 a întrebat:

am nevoie de sfaturi big grin., curand imi voi cumpara o masina second. Care sunt criteriile de baza la selectarea ei? adica maxim de km parcursi, etc etc... daca este trecut de 150000 este mult? multumesc!

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt multe criterii, depinde acum si ce buget ai si ce vrei sa faci cu masina. 150.000 km e multisor, nu exagerat dar mult. Depinde insa si cum a fost intretinuta masina. Cel mai important e sa mergi sa ii faci un test la reprezentanta, sa aiba timbrul platit (asta da nu esti dispus sa mai scoti bani si pentru asta) si eventual ar fi bine sa aiba si cartea cu reviziile facute la reprezentanta

| e36 a răspuns:

Depinde de maşină, de cum a fost întreţinută, etc. Spune mi bugetul, un model anume şi îţi voi spune cu ce se mănâncă.

| stardust1989 explică (pentru e36):

Http://olx.ro/......39kj5.html mai exact asa ceva.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La km nu te uita deloc, daca vrei masina second. Cele cu cifra frumoasa sunt date inapoi in 99% din cazuri. Nu gasesti masina reusita, care sa fie vanduta la pret normal, pe piata second, cu mai putin de 200.000-300.000km, mai ales daca vine din Germania.
Criteriile sunt si in functie de ce spun cunoscatorii. Vrei un anumit model de masina, vorbesti cu posesorii 'vechi' de asa ceva, sa-ti zica daca merita sau nu, si daca ti se potriveste.
Eu evit aproape tot din gama VAG (VW, Seat, Skoda si Audi), pentru ca n-au nimic din ceea ce ma intereseaza pe mine (tinuta de drum, confort, fiabilitate, putere) si sunt supraevaluate, din cauza ca sunt frumoase si usor de intretinut/reparat.

| Enache_Radu_1999 a răspuns:

Dacă totul a fost înlocuit când trebuia nu ar avea de ce sa aiba probleme grave.
Încearcă sa mergi la o reprezentanta autorizata sau ceva de genul pentru a afla întregul istoric, ei sunt singurii care îți pot spune ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat si de ce s-a întâmplat.