| Anonimgeo14 a întrebat:

Salutare,am și și o întrebare.
De ce cantitate de vopsea aș avea nevoie pentru vopsirea integrală a unei Skoda octavia 1? Vopsea și diluant.Multumesc anticipat

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde daca e vopsea metalizata sau nemetalizata.
La nemetalizat 2k, te poti descurca si cu 2l vopsea, 1l intaritor si 1l diluant.
La metalizat, minim 1, 5 litri vopsea, 2l de lac, 1l de intaritor si 2-3 litri de diluant.
La orice vopsire integrala se mai duc vreo 500 de lei pe grunduri, chituri, abrazive, banda, degresant, lavete si folie.

| Anonimgeo14 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Salut,vopsea mată, am tot ce am nevoie, lipsește vopseaua, întăritorul și diluantul

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Anonimgeo14):

Depinde ce pretentii ai.
Exista vopsea industriala in culori mate, care arata bine si pe autoturisme. Eu am vopsit recent o Octavia 2 in negru mat, vopsea Sprint Nitrocoat 1k, si m-am incadrat in 2 litri. Nu are intaritor, intra undeva la 300ml de diluant la un litru de vopsea. Atentie insa la reactii, e cam riscanta.
Pentru un vopsit profesionist cu aspect mat, trebuie sa mergi pe vopsea 1k acrilica (sau pe baza de apa), apoi sa folosesti lac mat, care este mai scump decat cel lucios.
Raman valabile cantitatile astea:
-2 litri de vopsea industriala si 1l de diluant acrilic/nitro, fara intaritor
SAU
-1, 5 litri de vopsea acrilica, 2 litri de lac mat, 1l de intaritor si undeva la 2-3 litri de diluant acrilic sau D20.

Cea din urma fiind vopseaua profi pentru masini.

| Anonimgeo14 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Mulțumesc frumos