| oBlesS a întrebat:

Salutare! Am un Subaru Forester din anul 2006, 2.0 benzina 158cp. Mașina merge bine dar ocazional incepe să îmi licăre martorul,, cruise " de la pilotul automat și când se aprinde el, apare și martorul motor și în timp ce se întâmplă asta nici nu îmi funcționează pilotul automat. Nu are alte simptome doar că aș vrea să știu ce este, poate va dăuna pe viitor. Fără răspunsuri,, pune-o pe tester " pentru că nimeni nu are program pentru ea. Mulțumesc!

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Scaneaza masina, sau pune pe tester cum zic romanii laughing
Nimeni nu are program pentru ea adica? Dar tu crezi ca un scaner este facut pentru o masina anume?
Esti tare de tot, deci cu un tester cum zic romanii scanezi orice masina, bine vorbesc de scanere care scaneaza si airbaguri si mai tot.
Tu vrei sa afli ce defectiune ai fara sa te deplasezi, fara sa platesti nimic.
Pai asa zii, dar cam greu la ce ai tu acolo.In afara de cruise control, ai si check engine, deci la inspectia tehnica esti out laughing bine poate dai ceva spaga si treci laughing dar legal esti pe dinafara.

Singura optiune este sa scanezi raia aia, poti scana si cu un scaner de buzunar de asta de 3 lei si 15 bani,tot iti zice ce cod ai avea la check engine ala,poate si la cruise control.
Deci sunt scanere cat le tii intr-o palma, am eu unu, scanezi si afli ce cod este, cauti codu pe net ce semninfica si afli posibile cauze.

Acu am vazut ai pus semnul intrebarii la "nimeni nu are program pentru ea?" asta ce a vrut sa fie, asa or sa zica unia pe aici sau ai vrut tu sa spui ca nu ai program pentru ea?
Deci nu exista programe pentru masini la testere, ala este facut sa citeasca orice masina care are pe ea un calculator.

Daca dauneaza in viitor.Sigur ca dauneaza, nu mai poti merge daca nu treci inspectia tehnica laughing

| oBlesS explică (pentru relian):

Am multe să îți spun, dar mă limitez la faptul că ești limitat în gândire? nu știu unde ai văzut tu că un tester este pentru toate mașinile, orice tester poate citi doar o parte anume din mașini, la cele nemțești nu prea întâlnești problema asta, dar la japoneze mai mereu pățești sa te duci la service și nimeni sa nu îți poată găsi problemele pentru că nu au programe pentru ea, am fost la 3 service-uri mari din Craiova și Vâlcea. Nu știu de ce răspunzi cu așa ceva daca eu am spus că nu vreau sa vad răspunsuri de genul.
Și în primul rând, nu am pus,,? " Îți garantez că inspecția tehnică am trecut-o acum 2 săptămâni fara nici o problema pentru că mașina e tanc, doar se întâmplă asta ocazional și nu are simptome absolut deloc, doar se aprind și atât.
Apropo, nu am pus nicăieri,,? " Deci nu știu ce spui?

| relian a răspuns (pentru oBlesS):

Amice daca habar nu ai cei ala un scaner stai acasa, nu mai semnaliza ok?
Citeste ce este ala un scaner sau tester cum ziceti voi romanii, apoi vina si discutam.
Vrei acum sa iti dau linkuri sa vezi? Nu iti dau ca dupa te iau de idiot, o sa spui ca si tu stiai sa cauti si sa vezi.
Limitat in gandire esti tu, habar nu ai cei ala un scaner.In loc sa multumesti ca incerc sa iti deschid ochii,sau mintea tu ce faci? Vii si ma faci prost laughing amice esti praf frate,stai jos.
Nimeni nu gaseste ce problema au masinile japoneze pentru ca ce? Ca nu au programe,ce programe,despre ce balarii vorbesti?
Asculta ce zic,am un scaner de asta cel tii intr-o palma,pun pariu pe ce vrei tu ca vin iti scanez cazanu si iti zic ce problema ai,bati pariu? Hai sa te vad.
Tu habar nu ai ce este ala un scaner dar vii sa ce? Eu o tiu de coarne si tu zici cai ciuta laughing
Bineinteles scanerele astea micute ce zic eu nu-ti da mura in gura,sau exact,dar iti da toate posibilele cauze a unei defectiuni,dar macar stii ce sa cauti si unde sa cauti.
Vai de mama ta,sau a voastra,auzi la tine nu au programe laughing programe pentru ce? Sa repare masina sau ce anume? Aaaa aia e alta poveste,normal programele ce le folosesc mecanicii sa repare masini is scumpe,alea se dau de la fabrica si arata pas cu pas,fiecare surub unde vine ce face si etc.
Dar atunci cand ai o problema,se aprinde un bec, o lumina, pai aia se numeste scanare, voi romanii din RO spuneti testare laughing o fi, si aparatu cu pricina numiti tester, ei uite ca in engleza se numeste scaner.

Vrei acu sa iti zic toata istoria scanarii? Nu stau ca nu am cui.Scanerul meu asta de 2 lei scaneaza pana si masini germane, ma refer la BMW si porche care au alte notari, citeste si pe alea, apoi ma duc pe net si vad ce inseamna acea notare.

Dar sunt scanere de 5 mii de dolari care scaneaza absolut orice masina si iti spune cu aproximatie ce problema este.
Cu scaneru meu de 2 lei am scanat si raia mea de bmw, bineinteles ca mi-a dat un cod altfel, bmw nu foloseste aceleasi coduri ca majoritatea, dar am aflat ca aveam termostatul rau laughing
Tu crezi ca eu vorbesc de la radio sant sau ce mecanici va prostesc acolo pe voi.
Acu un an doia ma jucam aproape zilnic cu scanerul unui roman de asta sofisticat, daduse pe el 7-8 mii de dolari,il folosea din an in paste ca nu citea manualu.
Vii tu sa spui ca nau aia programe laughing dar despre ce programe vorbesti nuam tu stii.

Ok referitor ca masina nu are problema,atunci de ce ai venit cu intrebarea asta?
Inspectia o treci daca nu ai check engine ON,deci tu daca ai fost la inspectie si lumina aia era stinsa,treci fara problema,dar aia deja stiu ca tu o sa ai probleme,pentru ca desi lumina stinsa la aia apri ca ai coduri,dar ei te trec ca asa zice legea.

Pai tu imi zici mie de inspectii,puteam sa si lucrez la astia de fac inspectii,doar ca nu am fost curios ca nu faci bani prea multi.

Toate amsinile japoneze is cele mai usor de scanat laughing deci invers la ce spui tu. Tiam zis bmw uite ca nu stiu de mercedes,dar stiu sigur bmw,proche astia au alte coduri.

Vrei sa stii ces alea coduri? E mult de scris, iar tu oricum esti pe valu tau, nu te poate nimeni lamuri ca nu vrei sa fii lamurit.

Deci tu ai probleme la cruise control, daca apare si check engine stai linistit ca o sa se aprinda intr-o si si asa va ramane laughing vei merge la service din astea suprate, aia vor spune ca nu au testere, sau nu au programe laughing pai da tu 50$ iei un scaner si citesti, vezi ce problema este si rezolvi, nu trebuie sa stai dupa toti "priceputii"

Hai explica ces cu prigramele de care spui tu.vad ca te dai lovit ca te pricepi.
Gasesti scanere la magain de care vrei, iar daca la tine nu sunt, cauta pe ebay sunt la balamuc de la 40$ pana la zeci de mii de dolari ok?

Inainte sa faci prost pe cineva informeaza-te nu te mai lua dupa toti habarnistii ce lucreaza pe acolo.
Si daca se aprind luminile alea,am si zis ca nu iti dauneaza,ai problema la cruise control, chestia e ca de ce apare check engine, probabil ce masina ai are si chestia asta.

De exemplu daca ai capacu la rezervor ce scapa gaze, apare check engine.
La mine s-a aprins ca aveam termostatu defect, asta nu era un pericol pentru nimeni, dar uite ca astia aprind acu lumina asta check engine si pentru chestii care nu-s asa de grave.

Ce ai auzit tu dar o bagi pe linga este ca nu toate scanerele sau testerele cum le zici tu scaneaza toata masina.De exemplu ce am eu nu scaneaza ABS si nu mai stiu ce rahaturi, dar cu cat este mai scump scaneru, scaneaza tot.Iti dau prturi daca vrei,fac poza la scanere si vezi ce scrie pe ele ce scaneaza, ma refer nu la branduri de masini la sisteme ale masinii.

Tu vrei sa vezi numa tampenii, vrei sa auzi doar raspunsuri care sa zica ce spui tu laughing dar ce stii tu este total gresit, daca vrei sa ramai in prostia ta ramai, nu te forteaza nimeni sa stii ceva bun.

Pune si mai citeste, apoi intra in discutie.Si pe viitor multumeste celui care sta sa iti citeasca tampeniile si sa mai si raspunde, nu mai fi roman clocit ca puti ok?