| George12356456 a întrebat:

Ce parere aveti despre bujiile iridium? Fac ceva in plus fata de cele clasice sau e doar marketing? Precizez ca am si GPL pe masina, merita investitia?

3 răspunsuri:
| marinaru777 a răspuns:

Am si eu masina pe GPL un focus 1, merg de 18 ani pe GPL, sunt mai bune calitative dar acum am clasice si se schimba la un 30mii km cele speciale de GPL se pot schimba la 60-70mii,functionarea motorului este la fel.

| Simpatic a răspuns:

Daca ai GPL pe masina sa stii ca exista niste bujii "speciale" pentru GPL si daca sunt diferite de cele iridium nu stiu, dar nu strica sa faci o intrebare la un magazin de piese auto mai bun si sa te lamureasca daca sunt sau nu tot iridium dar sub alta denumire... daca sunt acelasi lucru poti merge pe iridium dar de la o marca mai cnoscuta gen NGK (japan), Denso sau alta oricum ceva jucatori vechi pe piata, macar stii ca dai o data bani dar bine. Ai avut vreodata probleme de genul cand e rece motorul (sub 90 grade) sa dea in nas? daca da schimba bujiile cu astea pentru GPL. Oricum ar fi faci o alegere buna pentru ca masina ta este pe benzina si bujiile iridium au o scanteie superioara pe de alta parte bujiile pentru GPL sunt tot spre iridium dar mai au un indice gen LPG parca ceva abreviere de la lichified gas etc Daca ar fi sa aleg as alege iridium.

| George12356456 explică (pentru Simpatic):

Da, nu prea merge foarte bine cand e rece daca o calc brusc. Am gasit niste bujii beru (la 38 lei bucata) si scrie la specificatii tip combustibil GPL. Eu pana acum am crezut ca sunt iridium, dar m-am uitat acum mai bine si scrie pe ele „platin". O sa mi le comand, pana la urma nu ma saracesc 150 lei... poate o sa se cunoasca vreo diferenta.