| iulianolaru99 a întrebat:

Ce parere aveti despre o masina adusa din Germania? Se poate sa-mi iau o teapa mai mare ca mine? (ma refer pe partea cu actele) Va fi usor sa o inscriu pe Ro?

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

Ce parere sa am, depinde de noroc, daca scoti ceva bani in plus fata de pretul pietei pentru masina aia cel mai probabil vei prinde o masina buna, dar nu ar fi de nevazut sa mai bagi si in aia ceva bani.
Pe partea de acte nu prea ai probleme, ai nevoie de brif mare + brief mic, restul actelor inclusiv contractul se face de pe german pe tine, asta in cazul in care masina nu are numere rosii, daca masina are numere rosii ai nevoie de contract de vanzare de la proprietarul din acte, si de la cel/cei care au scos numere rosii, contract stampilat la primaria de care apartine vanzatorul ( care tine loc si de fiscal).
De inmatriculat nu va fi usor, este o lista lunga de asteptare la RAR, iar daca nu esti dispus sa astepti cateva luni va mai trebui sa scoti cateva sute bune de euro pentru a o avea inmatriculata in scurt timp. (Aici unde sunt eu, intr-o saptamana am masina cu rar facut si inmatriculata, dar "taxa de smecher" e de 500€) Acum intrebarea e daca merita.
Iar raspunsul e cu "depinde".
Mare parte din masinile aduse din Germania, nu au schimburile facute, Germanul ce face? Cand se apropie de reinoit TUV-ul scoate masina spre vanzare, nu mai investeste bani in ea pentru a trece TUV-ul asa ca prefera sa o vanda. Bine, asta e cel mai adesea, mai apoi sunt si cazurile in care masina are TUV valabil dar a fost avariata, iar ea e asa scoasa la vanzare, si desigur sunt si cazurile in care masina e chiar buna, dar cel mai adesea asta se vede si in pret.
In rest, ce pot spune, mare parte din masinile aduse din Germania nu au distributia facuta, deci ia in calcul o investitie, posibil costisitoare, totodata poate fi nevoie sa inlocuiesti si placutele.
Banii se aduna treptat, chiar daca dai pe masina 5000 € cel mai probabil va trebui sa mai bagi inca 1000€ in masina in total, cu schimburi, acte, ce mai e, si mai apoi te intrebi, daca e bine ca ai luat masina adusa recent din Germania sau daca era mai bine sa cumperi una recent inmatriculata.

5 răspunsuri:
| AssoX a răspuns:

Nup,tepe mari se ofera in Romania laughing. Recent fratele meu a achizitionat o masina din Germania, in fine...Sunt mai ieftine si nemtii aparent sunt mult mai sinceri si nu doresc sa insele pe nimeni.Inscrierea nu este foarte greu de facut dar poate dura putin timp, pana atunci e nevoie sa o inscrii pe o perioada temporara.Parerea mea este ca merita sa iti cumperi din Germania, in Romania cumpara o masina total rupta, o reface si gata.ti-o vinde sustinand ca este noua, bafta

| iulianolaru99 explică (pentru AssoX):

Ms, o sa tin cont de parerea ta!

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru AssoX):

Nemtii nu doresc sa insele pe nimeni, diar ca majoritatea dealerilor sh din Germania sunt turci sau polonezi care fac aceleasi rahaturi ca si romanii

| mgtow a răspuns:

Nu iei daca o cumperi de la german si faci revizie la un mecanic de acolo

| iulianolaru99 explică (pentru OldSoul):

Ms mult pentru raspuns, apreciez timpul acordat scrierii textului pentru a-mi da un raspuns clar! Bun, deci in concluzie, nu merita sa iau o masina din Germania, avand in vedere ca vreau sa cumpar o masina de vreo 1500€...