1.Bagi in prima sau a doua treapta de viteza, in functie de cat fum vrei sa scoti din caucioace. Viteza a doua tine mai mult si permite sa scoti mai mult fum.
2. Apasa ambreiajul cu piciorul stang si frana cu dreptul. Cu grija, apasa incet si acceleratia cu piciorul drept, in timp ce tii si frana cu acelasi picior. Tureaza motorul pana pe la 4500-5000 rpm si tine-l constant la aceasta turatie.
3.In timp ce ridici brusc piciorul de pe ambreiaj, muta piciorul drept total pe acceleratie si cel stang pe frana. Pastreaza turatia ridicata.
4. Daca vrei sa tii masina pe loc, pastreaza frana apasata. Daca vrei sa te deplasezi, ridica incet piciorul de pe frana.
Ai nevoie de un motor puternic, de o suprafata lunecoasa cat de cat si o frana de mana foarte bune.
dar sa stii ca iti distrugi masina
Eu v-am rugat sa imi spuneti care sunt pasii pentru a putea executa schema.Am incercat si eu sa tin frana de mana trasa da nu are nici un efect.Precizez ca am e un bmw 320d 2.0 116 cp tractiune spate.
Pai faza cu frana de mana merge pentru tractiune fata... e la minte cocosului.
daca ai tractiune spate, ridici brusc piciorul de pe ambreiaj si apesi frana. in tot acest timp o turezi bine.
vezi pe youtube sunt mii de tutoriale.
Soipualjh întreabă: