Tinand cont de atitudinea vecinului dumneavoastră, nu exista posibilitatea unei intelegeri pe cale amiabila.
In primul rand nu este locul tau de parcare si legal nu-l poti reprezenta pe vecin, decat daca ti-a dat Procura legala prin care poti demara actiune in locul lui.
O simpla rugaminte, nu tine loc de lege!
Ca ocupi tu sau vecinul cu dubita, acel loc liber pana vine vecinul care a platit locul este ok, ca si vecinul cu dubita are exact atata "legalitate" cat ai si tu, adica, legal nici tu si nici altul nu aveti voie sa parcati pe acel loc, dar dupa cum spuneam, este chestie de bun simt sa va intelegeti, pana vine vecinul din strainatate si parcheaza masina pe locul lui.
Pai sa fim puțin serioși. Eu o lipsă gravă de locuri de parcare și vecinul tău plecat nu folosește locul deloc, nu vad de ce nu l ar folosi altcineva. Înțeleg că e platit etc etc etc... Dar totuși e un loc public nefolosit. Când o veni omul acasă presupun 5 zile pe an... Sa sune atunci la poliție.
Multumesc de raspuns. Am sa vorbesc cu vecinul meu despre aceasta procedura privind procura. Avand in vedere ca duba este mai lata si ocupa spatiu incat imi este greu sa ies din masina eu sau pasagerii, desii nu depaseste linia despartitoare fiind "pe mustata", eu am dreptul sa parchez masina cat mai aproape de duba lui incat sa-mi fac loc, tot fara sa depasesc linia despartitoare, ca sa pot iesii eu sau pasagerii? Exista totusi riscul sa-mi gasesc masina lovita, ceea ce cred ca ar complica situatia. Daca locul nu-i apartine, poate fii tras la raspundere ulterior? Va rog sa ma credeti ca este o situatie extrem de neplacuta iar acest vecin nu este la prima abatere, in trecut a parcat si pe locul meu sfidand orice regula de bun simt, argumentul lui fiind "Daca n-am gasit in alta parte boss", l-am inteles si trecusem cu vederea pentru ca am evitat sa am o cearta cu asemenea individ cu speranta ca nu se mai repeta, dar ceea ce face acum mi se pare o provocare, mai ales ca nu ii este strain faptul ca vecinul plecat din tara imi este prieten si mi-a oferit acordul sa parchez pe locul lui.
Sunt de acord cu tine, insa cel care o foloseste abuziv insacde bun simt ar fi trebuit sa intrebe daca are voie sa se foloseasca de acel loc, lucru pe care nu l-a facut nici fata de mine si nici fata de vecinul meu, pentru ca situatia nu ii este straina, stie foarte bine de intelegerea dintre mine si vecinul plecat din tara. De ce alti vecini pot sa respecte acest lucru iar el nu? Indiferent ca e plecat sau nu, locul ii apartine, si pe buna dreptate s-a saturat ca de fiecare data cand vine in tara, plin de bagaje, sa stea sa caute loc de parcare. Crezi ca lui ii arde de asa ceva sau de sunat la politie de fiecare data cand vine in tara? Omul vine in tara sa se relaxeze, nu sa-si faca dusmani in vecinii care nu stiu sa respecte o regula de bun simt.
In aceeasi oala esti si tu cu vecinul tau, fiindca amandoi profitati de locul platit, al atcuiva, odata ce nu este pe nuele tau, nu este platit de tine si nici nu ai Procura Legala prin care vecinul ti-a subinchiriat tie acel spatiu.
Daca vine Politia sa verificie si gaseste masina ta pe locul vecinului plecat in starinatate, esti la fel de pasibil de amenda, cum este si celalat vecin.
Mie in continuare mi se pare aberanta situatia... eu tin un loc de parcare blocat ca il folosesc odata la 1 an.
Eu zic sa nu asculti de Violetta. Nu exista asa ceva precum subinchirierea locului de parcare de la primarie si nici nu vine politia sa verifice locurile inchiriate nominal daca nu sunt reclamatii.
As zice sa eviti tampeniile pe care le scrie Violetta
Sa anunte cu doua sau 3 zile înainte cand vine si poti lasa un biletel in geam celui care parcheaza in mod constant. Un bilet de bun simt in care il anunti ca proprietarul va veni in data de si ca sa nu existe discutii cu politia sa nu mai parcheze in perioada respectiva acolo.
Sfatul meu este sa numai parchezi tu pe 2 locuri.
Vecinul care are loc rezervat cu plata, dar este plecat pe perioada lunga putea sa aiba bun simt sa dea voie unei terte persoane sa parcheze pe locul lui, iar cand revenea in tara sa il fi contactat pe acel tert ca sa-i elibereze locul! Asa era de bun simt! Ca daca locul ar fi costat 1000 de euro pe an, numai lasa nimeni locul gol ca plecau in strainatate ci l-ar fi inchiriat cu siguranta
Locurile de parcare si asa sunt din ce in ce mai putine, pe langa cele cu plata, au invadat tara cele permanente, ocupate de persoane cu dizabilitati (locuri de parcare gratuite) sau de altii care pentru faptul ca au un bunic cu handicap, luat la adresa lor, au primit locuri de parcare pentru care nu platesc 1 leu!
Eu as vrea ca voi sa va intelegeti nu sa va bateti sau sa va purtati dusmanii!
Locul de parcare este luat de cativa ani, de cand era inca in tara, inainte sa plece, nu e vina lui ca a fost nevoit sa plece din tara, dar aici deja intram in alt subiect. Revenind ls doscutia initiala, toti vecinii mai putin acesta cu duba nu respecta niste reguli de bun simt. Nu vad care e problema acestui vecin care parcheaza abuziv pe locul platit, odata ce cunoaste si el intelegerea mea dintre mine si vecinul meu. Atata timp cat de exemplu eu platesc un loc si imi apartine, mi se pare normal sa las pe oricine vreau eu sa parcheze daca eu nu-l folosesc, asa cum vecinul meu mi-a permis sa parchez pe locul lui si am cazut de comun acord ca ma anunta cand vine in tara ca sa ii las locul liber. Adica vecinul meu plateste un loc ca sa vina Gicu’ a lu’ neica nimeni sa parcheze cum i se scoala lui ca sa spuna ca nu-l intereseaza ca altcineva plateste locul respectiv? Asa imi convine si mie sa nu platesc si sa parchez nonsalant pe locul cuiva care plateste, ca "nu ma intereseaza". Repet: daca avea macar respectul sa intrebe daca are voie sau sa ii plateasca jumatate din abonament, atunci discutam altfel.
Vecinul plateste un bun ca sa vina altul sa se foloseasca de el fara acord si cu nesimtire maxima, cum vine asta?
Sunt curios cati oameni ar accepta sa plateasca un serviciu ca sa se foloseasca altcineva de el, un individ care nici macar nu are un gram de respect sa intrebe sau sa isi ceara voie sa se foloseasca de acel serviciu platit de altcineva. Omul plateste abonament pe un an de zile ca sa parcheze un individ care il sfideaza atat pe el cat si pe mine, avand in vedere ca mi-a incredintat mie locul cat el este plecat.
Intr-adevar este aberanta, ii inteleg si pe cei care sunt de parere ca locul n-ar trebui sa apartina cuiva plecat din tara. Hai totusi sa fim rationali, nu poti ingradi dreptul cuiva sa detina un loc de parcare chiar daca este plecat, pentru ca la urma este platit, iar in fond si la urma urmei, vecinul meu plecat are dreptul sa decida cine sa parcheze pe loc si cine nu, atata timp cat l-a platit pe un an de zile. Tu ai fi de acord sa platesti un loc si sa vina un nesimtit sa ti-l ocupe abuziv fara acordul tau?
Eu zic ca ai dreptate, dar asta cu parcatul pe 2 locuri nu cred ca este o solutie!
asta e mai sunt si vecini de genul celui spus de tine, ala cu duba!
nu stim cu totii de mosii si inapoiatii care au garaje comuniste si parcheaza bolizii lor de 1000 de euro langa garaj, pentru ca in garaj au muraturi!
Romania este tara meltenilor!
Uite, cum am vazut ca este rezolvata parcarea pe termen lung intr-un oras din Austria:
Fiecare loc de parcare platit pentru termen lung are un stalpisor pe care este o tabla, inscriptionata cu numarul de inmatriculare al masinii pentru care este platita inchirierea.
Politia locala circula zilnic in zona si verifica si parcarile. Daca o masina ocupa parcarea inchiriata pentru altcineva, atunci suna imediat chiriasul (din baza de date), sa confirme ca a lasat pe altcineva in locul lui, pentru aceea perioada.
Daca nu primeste confirmarea sau chiriasul are pretentii, atunci este amendata masina care-i ocupa locul, iar peste relativ scurt timp (cca. o ora) se ridica si masina.
Daca locul e platit, nu îl pierde. E lipsa de bun simț sa parchezi pe doua locuri.
Daca este notat numarul pe locul de parcare si taxa este platita pentru acest an, atunci vecinul ar trebui sa trimita o reclamatie la primarie, mentionandu-te totodata ca ti-a dat tie (si doar pentru masina ta cu numarul xxx) dreptul sa-i folosesti ocazional parcarea.
Reclamatia se poate trimite si online (la majoritatea primariilor) sau depusa la registratura (2 exemplare! ).
Reclamatia trebuie sa fie semnata de el, dar la registratura o puti depune si tu (daca ti-o trimite postal).
In acest caz, politia locala are obligatia sa rezolve problema!
Alcapone8 întreabă:
Stanmariusvasile întreabă: