| Bobby1705 a întrebat:

A mai adus cineva o mașină din Rusia și a înmatriculat-o în România? Stiți care sunt pașii pentru a aduce un autoturism de acolo? Cât de mari sunt taxele vamale? Vreau să menționez că aș putea să o aduc pe roți în țară, singura problemă este că nu am găsit nici o informație pe internet referitoare la completarea actelor și prețul taxelor vamale.

PS: Dau fundă celui care mă poate ajuta cu aceste informații.

Răspuns Câştigător
| vmalex21 a răspuns:

Stiu pe cineva care si-a adus o masina Lada in urma cu cativa ani din Rusia si din ce am inteles procedura este destul de anevoioasa pentru ca e vorba despre o tara din exteriorul UE cu alte standarde iar costurile sunt pe masura.A trebuit sa mearga la RAR de vreo cateva ori, avize tehnice, etc.Cel mai sigur e sa mergi sa discuti la RAR si la Oficiul Vamal din judetul tau.

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Intreaba vamesii care e taxa suni direct. Legat de rar nu e problema si aia au semnalizarea stopurile si luminiile ca astea europene. Daca era cu volanu in portbagaj era belea dar nu e mare scofala. Fiind tara non ue nu platesti tva si acel tva il vei plati in ro o parte din el depinde cat costa taxa la masina

| romeo78 a răspuns:

De ce nu căutați pe piața auto din Republica Moldova acel vehicul și încercați să îl aduceți din Moldova. Eu zic că ar fi mult mai ușor și acte în limba rusă, inclusiv cartea tehnică le puteți traduce direct din Republica Moldova.
E o propunere.

| Bobby1705 explică (pentru mgtow):

Este vorba despre o Toyota. La rândul ei, a fost adusă din Japonia, iar faruri care să bată în direcția pe care cei de la RAR vor, nu prea sunt, spre deloc. Fiind model ce a fost vândut doar acolo.

| Bobby1705 explică (pentru romeo78):

M-am gândit și la asta, nu l-am găsit în Republica Moldova. Am răsfoit toate site-urile de mașini de acolo. Este vorba despre o Toyota, ce a fost adusă din Japonia la rândul ei, e cu volan pe dreapta, frumoasă foc, dar se află prin Rusia de Est. Mersi de răspuns!

| Bobby1705 explică (pentru vmalex21):

Mersi de răspuns!

| mgtow a răspuns (pentru Bobby1705):

Se gaseste in europa daca nu se regleaza pentru pozitia europeana

| romeo78 a răspuns (pentru Bobby1705):

Dar, în Anglia, nu ai căutat, mai ales că este vorba de o Toyota cu volan pe dreapta. Ce model este? Supra, Celica?

| Bobby1705 explică (pentru romeo78):

Toyota Aristo sau la noi, Lexus GS300, doar că are motorul 2JZ GTE (cel de pe Supra, cu turbo de fabrică, nu varianta aspirat cum e pe Lexus). Au venit doar cu o cutie automată, ceea ce nu e rău, rezistă mult și bine. Din ce s-a vorbit pe internet și pe la televizor, din 2021, RAR-ul nu mai înmatriculează mașini aduse din Anglia, din cauza Brexit-ului, și pe motivul că e cu volan pe dreapta și că e periculos și alte vrăjeli, dar dacă se va permite și după 2021, cred că voi aduce una din Anglia, mersi de sfat!

| romeo78 a răspuns (pentru Bobby1705):

Problema din Anglia este și cu Rusia în privința vehiculelor cu volan pe dreapta. Rusia e o țară extracomunitară, iar vehiculele de acolo cu volan pe dreapta nu se pot înmatricula. E lege.
Iar, din Anglia poți să o înmatriculezi în Malta, căci am înțeles că circulă ca în Anglia, pe dreapta, apoi în România, dacă bineînțeles e mai ieftin acolo a înmatricula un vehicul extracomunitar. Din Malta se pot înmatricula în continuare vehicule în România, deoarece e o țară UE.