anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare TPU, am mai multe intrebari si as vrea sa aud parerea a celor care au fost pusi intr-o situatie de genul. In momentul de fata fac scoala de soferi si am mai multe dileme. Eu fac pe un golf 5 plus pe diesel, se conduce super usor si placut. Dupa ce iau permisul vreau sa imi iau o masina asa de inceput undeva pana la 1200 euro incat sa fie doar decenta. Am gasit in apropiere un golf 4 destul de ok, doar ca este pe benzina iar eu nu am condus niciodata o masina pe benzina. Intreberea mea este, care este diferenta intre a conduce o masina pe benzina si una diesel? Aici ma refer la dificultate, as aprecia un raspuns cat mai detaliat

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Diferenta e doar la plecarea de pe loc. Cum dieselul are cuplu mai mare la turatii mai joase pleaca mai usor de pe loc. La benzia trebuie sa o ajuti mai mult cu aceeleratia

| Robertandrei4858 a răspuns (pentru suntserios):

Din ce am inteles, moare motorul mult mai usor iar la plecarea din rampa imediat ce ai luat piciorul de pe frana trebuie sa accelerezi ca alfel mergi in spate, e adevarat?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Robertandrei4858):

Asta am zis si eu, la plecarile de pe loc trebuie ajutat motorul pe benzina de acceleratie

| Sofer a răspuns:

Se pleacă la fel doar ca o sa o ajuți puțin din accelerație.

| mgtow a răspuns:

Da e diferenta. Benzina e mai rafinata trebuie tratata ca un bebelus pentru ca e sendibila la pedale. Dar te adaptezi cu un jaf de masina mai bine matiz la 450€ pentru initiere sau tico

| ClaudiuM1997 a răspuns:

Salut. Am 2 amice pusi in situatia ta. Ambele o facut scoala pe golf 5 (nu plus ) diesel si dupa la recomandarea mea si-o luat masini pe benzina fiindca sunte recomandate incepatorilor. Una are golf 4 benzina si cealalta fabia benzina. O durat cateva zile sa se invete cu noile lor masini. Mai moare motorul putin, etc dar te inveti repede. Eu de exemplu am in familie de 4 ani doar masini diesel, dar tata si-o luat un golf 4 pe benzina acum 3 saptamani. Cand l-am condus prima data il turam aiurea pentru ca nu eram invatat dar acum il conduc de parca e masina mea. In concluzie, o sa iti fie putin greu la inceput pana te inveti si dupa maxim o saptamana o sa inveti sa o conduci bine.

| aneliram a răspuns:

La plecarea de pe loc am întâmpinat greutate, eu făcând școla de șoferi pe o mașină diesel și tr3când pe benzină. Dar, am rezolvat ptoblema.