Diferenta e doar la plecarea de pe loc. Cum dieselul are cuplu mai mare la turatii mai joase pleaca mai usor de pe loc. La benzia trebuie sa o ajuti mai mult cu aceeleratia
Din ce am inteles, moare motorul mult mai usor iar la plecarea din rampa imediat ce ai luat piciorul de pe frana trebuie sa accelerezi ca alfel mergi in spate, e adevarat?
Asta am zis si eu, la plecarile de pe loc trebuie ajutat motorul pe benzina de acceleratie
Da e diferenta. Benzina e mai rafinata trebuie tratata ca un bebelus pentru ca e sendibila la pedale. Dar te adaptezi cu un jaf de masina mai bine matiz la 450€ pentru initiere sau tico
Salut. Am 2 amice pusi in situatia ta. Ambele o facut scoala pe golf 5 (nu plus ) diesel si dupa la recomandarea mea si-o luat masini pe benzina fiindca sunte recomandate incepatorilor. Una are golf 4 benzina si cealalta fabia benzina. O durat cateva zile sa se invete cu noile lor masini. Mai moare motorul putin, etc dar te inveti repede. Eu de exemplu am in familie de 4 ani doar masini diesel, dar tata si-o luat un golf 4 pe benzina acum 3 saptamani. Cand l-am condus prima data il turam aiurea pentru ca nu eram invatat dar acum il conduc de parca e masina mea. In concluzie, o sa iti fie putin greu la inceput pana te inveti si dupa maxim o saptamana o sa inveti sa o conduci bine.
La plecarea de pe loc am întâmpinat greutate, eu făcând școla de șoferi pe o mașină diesel și tr3când pe benzină. Dar, am rezolvat ptoblema.