| Buta1 a întrebat:

Salutare, vreau sa cer părerea cuiva care se pricepe. Am pus în farurile mele de la golf 5(faruri halogen, fără lupa) niște lupe 2, 5' cu H1 iar ca bec am luat unele led cred au 100 de W. Întrebarea mea este, masina mea dacă are 55 de W si ledurile au 100, din cauza aceasta nu prea se vede clar lumina prin lupa?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ledurile ar trebui sa se vada foarte clar prin lupe. Asta cel putin in lupele omologate. Daca ai luat niste porcarii neomologate, asta e rezultatul.
Iar problemele principale ar fi astea:
1. farurile tale sunt acum neconforme/neomologate, ca urmare a interventiei neautorizate. Daca au avut halogen fara lupa din fabrica, asta trebuie sa gaseasca in ele cei de la RAR sau ITP. Fiind modificata si neomologata modificarea, poti ramane fara certificat oricand, in trafic. Teoretic nu treci ITP-ul in starea asta.
2. Instalatia masinii este pregatita pentru un consum de 55W; crescand consumul la 100W, te expui unui risc de deteriorare a instalatiei si chiar formare a unui incendiu. Asta ti-o zic din experienta; am avut becuri de 100W (halogen) pe o masina conceputa pentru maxim 60W, iar dupa cateva luni am descoperit firele arse si mufele topite, in faruri.

Daca vrei lumini smechere pe Golf 5, iti recomand doua variante destepte:
1. Conversie la xenon folosind piese originale din dezmembrari: faruri, instalatie, senzori inaltime, module.
2. Schimbi farurile cu unele aftermarket omologate, cu xenon, led sau halogen in ele. https://www.wrt-parts.ro/......produs.php
De precizat ca ar trebui sa mergi la RAR pentru omologarea lor, dar rezultatul va fi superb, astea bat cum trebuie, clar, in jos, fara sa orbeasca pe nimeni.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Un Led de 100W nu prea iti incape in locasul farului!
La tine, problema este nepriceperea la fizica (electricitate si optica).
Decat s-o patesti, vorbeste cu un electrician auto dintr-un service autorizat!

| Buta1 explică (pentru Bula):

Incape foarte bine

Bula
| Bula a răspuns (pentru Buta1):

In acel caz, Led-ul nu are 100W, este doar ECHIVALENTUL unui bec halogen de 100W.
Puterea (consumata) a unui asemenea Led, cu lumina echivalenta unui bec cu filament este de cca. 8 ori mai mica (decat ceea a unui bec cu filament).