Eu am prieteni care au opel astra h si citroen c4 si ambele sunt masini fiabile si bune.
Ideea este urmatoarea, depinde in primul rand cum o gasesti (aspectul pe partea estetica si functionarea pe partea mecanica).
Asta e o intrebare pe care nimeni nu poate sa te ajute deoarece ambele sunt masini bune dar daca o iei deja defecta, nu e vina masinii (nu stiu daca intelegi ce vreau sa zic).
Uita-te pe internet si cauta cel mai bun raport calitate / pret. Te urci in amandoua si le conduci si vezi care iti place tie mai mult, ca o sa fie a ta, nu a noastra
Trebuie sa te uiti cat de veche este, cum a fost ingrijita, daca are toate reviziile la zi s-a.m.d
Fără o verificare generală fi sigur că nu scapă, indiferent ce aș alege ...in totalitate va fi alegerea mea, dar voiam să cer și niște păreri pro/contra din partea celor care au habar de mașinile astea...
Indifernt ce alegi, incearca sa o cumperi pe care-i mai ieftina, mai ales daca esti incepator, ca oricum in primii 2 ani vei avea accidente si va trebuii sa platetsi reparatiile.
Sper ca este un fel de gluma sau sarcasm ceea ce ai scris.
Cum poti sa ii spui sa o aleaga pe cea mai ieftina ca o sa aiba oricum accidente? E ca si cum ai spune sa aleaga cea mai proasta facultate ca oricum o sa aiba restante )
Indiferent ca are sau nu accidente, e problema lui. Sfaturile pesimiste sunt egale cu 0. Eu sunt incepator si am un peugeot 207 sw din 2011 (il am de 2 ani si permisul de 3 ani) si uite ca nu am avut niciun accident si asigurarea este pe numele meu (21 de ani).
Nu sunt începător, am câțiva ani buni de când sunt șofer, 8 mai exact. Și nu contează mașină care o ai când ești începător, contează îndemânarea care o ai la volan, unii pot învăța mai repede, unii mai greu, dar până la urmă vor fi la fel de îndemânatici...
Îți zic din proprie experiență, din cauza mea, am avut un accident minor(i-am spart bara celui care era in fata mea, eram începător, 2-3 luni de permis, pe drum european, și nu am apreciat distanta față de cel care era în spatele meu, ca sa intru pe prima banda, și nu am avut decât să calc frâna maxim și să aștept să fac poc. și era sa am câteva accidente grave, nu din cauza mea, ci din cauza altora), nu stau să le scriu aici, că aș face febră musculară la degete.
Numai fi tu așa sigur ca poți face accident în primii 2 ani de permis. Da, eu l-am făcut, dar daca știam să apreciez distanta la viteza de 70-80 km/h, nu făceam accidentul, mai ales că a fost primul meu drum în țară.
Chestia e că eu nu vreau să-mi cumpăr ceva prea scump, dar nici prea ieftin, nici cu prea multe pretenții nu vreau mașina, dar nici praf. vreau ceva sa mă încânte... Și astea 2 mă încântă cel mai mult...
Opelul Astra este o mașină destul de des întâlnită in Romania. Asta se va reflecta in ușurința de a găsi piese, in costul intretinerii si mai ales in găsirea de mecanici pricepuți.
Citroen c4 clar cu motor de 1.6 hdi sau 2.0 hdi
Opelul consuma mai mult plus ca au ceva probleme cu senzori si cu alternatoru si cu furtune care crapa si se sparg repede