Din câte știu, dacă optezi la o școală de șoferi ce deține și mașini cu cutie automată, după luarea permisului, vei putea conduce numai automată. În schimb, dacă faci școala pe una manuală, ai pe urmă dreptul de a conduce ambele categorii.
Nu. Școala se poate face și pe mașină automată. Dacă faci școala pe manuală poți conduce manuală și automată, însă dacă faci școala pe automata poți conduce doar automată.
Prostii! Scrie undeva in permisul de conducere pe ce masina ai facut scoala?
Nu, asta e drept. Dar eu mi-am inițiat răspunsul cu exprimarea "din câte știu". Așa mi-a fost transmis mie la vremea respectivă.
Scoala de soferi se poate face si pe cutie automata dar nu vei putea sa folosesti masini cu cutie manuala
Mai bine sa dai examenul pe masina manuala pentru ca altfel iti trece pe carnet ca ai voie sa condici doar automata
Da scrie.
Sectiunea 12 de pe permis se adauga codul "78. Limitat la vehiculele cu schimbator de viteze automat"
Nu, eu am facut pe automata si scrie 78 pe permis intr-o coloana ca sa stie in caz ca ma opreste politia.
Imi cer scuze, eu nu am stiut pana acum. Poate si din cauza ca nu m-a interesat.
Camelia_Dumitru_1971 întreabă: