| addy200 a întrebat:

Seara bună! Am și eu o întrebare. E ok faza cu schimbatul volanului? De pe dreapta pe stânga? O să am probleme mari dacă îl schimb?

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

O sa ai o masina carpita

| roanunt a răspuns:

Orice ai face, nu iti recomand asa ceva. trebuie sa te gandesti ca este exact cum ai pune la Dacie 1310, bord de Volvo. Nu mai ai aceleasi prinderi, trebuie schimbata caseta, pedale, etc.
Sunt cateva firme care fac asa ceva, dar nu stiu ce iese.

| Nevroza a răspuns:

Nu e bine deoarece afectezi masina. Nu schimbi doar volanu, ci schimbi si directiile, impreuna cu bordul. Este costisitor si nu merita. Cum spune si suntserios: "masina carpita", e si riscant sa circuli, eu unul nu as conduce o astfel de masina.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din punct de vedere al structurii, caroseriile si piesele montate, sunt sigure.
Partea de "carpeala" vine insa in principal la instalatia electrica (trebuie sa tai si sa lungesti toate comenzile si semnalele de la instrumentele de bord, de pe dreapta pe stanga, inclusiv comenzile pentru geamurile electrice, oglinzi, etc), si la partea de gauri de prindere a bordului, coloanei de directie si pedale, si de trecere a diferitor cabluri, eventual.
E ok, daca lucrarea se face cu atentie, de catre meseriasi priceputi. Daca cumva se "da buleala", cum se spune, poate iesi o masina cu multe defecte, sau poti sa nu o mai scoti la capat, sa nu mai ai volan nici pe stanga, nici pe dreapta.
Normal ar fi sa se documenteze suficient cei care se apuca de asta, incat sa aiba solutii pentru tot.
Fara experienta de cativa ani in service, nu ai ce te apuca de asa ceva. Si e o lucrare pentru 2-3 oameni.

| Daniel_Florin_1997_5rra a răspuns:

Salut nu nu o sa ai probleme mari daca il schimbi o sa fie acelasi lucru nu afecteaza cu nimic masina O masina cand iasa din fabrica are prinderi si de stanga si de dreapta nu o sa te afecteze cu nimic anume Singurul lucru trebuie sa cunperi alta instalatie de vine de la motor la calculator ca cele de dreapta sunt mai scurte (mentionez sa nu inadesti firele masina va merge si asa da sa nu-ti asumi riscu mai bine la cumperi. ) si nu n-o sa ai o masina carpita o sa ai aceiasi masina doar cu volan pe partea stanga

| Daniel_Florin_1997_5rra a răspuns:

Nu te uita la toti pusti de 16ani eu iti recomand da la un mecanic bun

| Buzi213 a răspuns:

O sa ai mari probleme. Un prieten de al lui tata a incercat asta si a dus la fiare vechi masina.

| OldSoul a răspuns:

Depinde de la caz la caz.
La unele masini e dificil deoarece trebuie taiat panoul ignifug si inlocuit, iar asta poate inseamna sa dai motorul jos, deci o alta bataie de cap, in schimb la altele nu exista aceasta problema si asa treaba e mai accesibila.

Acum, ce e drept si eu am luat in considerare sa ma apuc de o astfel de modificare, asta pe o masina la care nu trebuie sa intervin asupra panoului ignifug, masina avand toate gaurile date deja.
In cazul meu ca intentionez sa fac singur toata operatia si ca la carte, fara improvizatii, pur si simplu schimbat absolut tot ce difera, inclusiv instalatia electrica, deci in cazul acesta nu o sa apara probleme.

Acum, asta e in cazul meu, in cazul tau tine de masina si de seriozitatea celor care fac aceasta schimbare.
In general daca totul e facut ca la carte nu ar trebui sa ai probleme, dar daca te zgarcesti la bani si preferi sa fii comod, e destul de riscant, aici ma refer in principal la instalatia electrica, multi care fac aceaste schimbari modifica instalatia electrica actuala, personal nu sunt de acord cu asta, indiferent cat de bine ai izola acele fire, in timp o sa apara probleme, chiar daca sunt cositorite de la vibratii pot aparea probleme si nu o sa le dea nimeni de capat pana nu ia la verificat instalatia cap coada.
Acum, daca inlocuiesti si instalatia electrica nu ar trebui sa ai probleme cat pui una compatibili astfel incat sa nu se faca improvizatii.
Intrebarea e daca merita, sunt piese de schimbat, e manopera de platit, se aduna, trebuie sa te informezi bine in prealabil de costul piselor si de compatibilitatea acestora daca vrei sa iasa treaba buna.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i prea ok, ca trebuie schimbat tot bordul masinii, cutia de viteza, pedalele, instalatia electrica samd.
In cazul asta, de ce nu ti-ai cumpara o masina cu volanul pe stanga, daca tot vrei sa o sofezi in Romania?

| DataSoft a răspuns (pentru Violleta2022):

LOL cutia de viteze nu are nici o treaba este la fel si la masinile cu volan pe stanga si pe dreapta...