anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt cu masina la un service auto (reprezentanta ) mai bine zis,si am avut nevoie de o piesa care se gaseste numai in alta tara, am stat o saptamana dupa ea, si mi-au spus cat costa, 1000ron,am fost de acord, mie mi se pare cam exagerat pretul, pentru ca o piesa de genu second hand o gasisem si cu 500ron. Pot sa le cer la ei la service o factura sau chitanta pentru piesa care am cumparat-o si achitat-o?
Adica sa imi dea chitanta si factura care ei au primit-o cand mi-au comandat mie piesa,?
Ei oricum imi ofera chitanta/factura dar mentioneaza doar pretul piesei si manopera.
Deci?

Răspuns Apreciat de Editori
| dannyel86 a răspuns:

"Contractul" de furnizari servicii se incheie intre tine si acea companie, care are calitatea de vanzator. Nu sunt obligati sa-ti arate documentele de achizitie a produselor de la producator/furnizor. happy
Ai dreptul doar la factura care ti se elibereaza de vanzator pentru piesa si montaj, dupa caz.
Ei ofera un produs/serviciu si un pret. Tu il accepti sau cauti un alt vanzator (daca exista).
Daca ei l-au achizitionat la un pret, iar tie ti-l vand dublu, e strict afacerea lor.
Numai daca il gasesti in alta parte la alt pret, iti poti da seama ca ai platit cat face sau mai mult.

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

La ce te ajuta? ei comanda si adauga ce adaos vor ei... trebuia sa vii cu piesa de acasa daca vroiai pretul tau

| darrio2007 a răspuns:

Trebuia sa iei piesa aceea cu 500 ron.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Stai asa, deci 1000 noua si 500 RON sh, iar tu ai impresia ca aia te fac?

Bula
| Bula a răspuns:

La reprezentanta se monteaza piese noi, originale, garantate de producator.
Daca vrei sa montezi piese second hand, atunci trebuie sa cauti un service care e dispus sa riste montarea ei.
Evident, preturile sunt pe masura.

| pumpkinky a răspuns:

Ba sa mi bag...

Eu am venit cu o simpla intrebare si voi veniti inapoi nici cu raspunsuri ci critici, de ce nu ai luat aia, de ce, de ce bla bla.
ce *** de site e asta?

IMI RASPUNDE SI MIE CINEVA LA INTREBAREA: AM DREPTUL SA CER FACTURA LA PIESA ACEA NOUA? SA VAD CAT A COSTAT?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru pumpkinky):

Ti sa raspuns clar la intrebare, factura ti o dau ei ca ei iti vand piesa. E mai putin relevand cu ce pret o cumpara.
E ca si cum te duci la supermarket si ceri factura prin care ei au cumparat painea si laptele de la producator. Pricepi?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru pumpkinky):

Te ai suparat ca ai luat teapa si acum stergi intrebarea?

regis
| regis a răspuns:

Ai dreptul sa o ceri, ei insa nu au obligația sa ți-o arate.
Prețul plătit de tine este pretul pe care tu l-ai negociat cu ei, prețul lor de achiziție este strict problema lor.
Pe de alta parte, daca piesa SH e 500, e normal capiesa noua sa fie 1000 in reprezentanta. Posibil ca in alta parte sa fie 750, dar e firesc ca prețul de reprezentanta, unde ai siguranta ca e originala, sa fie mai mare.