anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt indecis in alegerea unei masini SH sau noua. Singura varianta pe care am putea merge noua este loganul, insa nu imi place de loc ca aspect sau motor, dotari, etc. Momentan am un buget de 5000 de euro, si nu stiu ce masina SH sa aleg: intre Golf5, Opel Astra, Ford Focus, Fiat Bravo si Kia Ceed. Tin sa precizez ca sunt tanar, si nu cunosc foarte bine tainele comertului de masini, pot fi inselat usor laughing.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La Logan, treaba e simpla: ce vezi, aia ai.
Motoarele nu exceleaza la putere, dar sunt ok in raport cu caroseria, si sunt fiabile.
Minusurile la Logan nu sunt la fiabilitate, ci la dotari si confort. In rest nu e o 'teapa', totusi e o masina noua, care nu te va intoarce in service de noua, cum se intampla cu toata gama VAG, mai nou.
Dintre cele SH, nu ti-as recomanda Golf 5 decat daca e 1.9 TDI, Opel Astra la bugetul tau iti permiti H-ul care are intretinerea scumpa si e o masina cam nepotrivita pentru Romania.
As recomanda Ford Focus 1.6 diesel, sau Kia C'eed, tot 1.6 diesel, sunt masini bune si nu au defecte de fabricatie.
La Focus trebuie sa fii atent cu tablaria din cand in cand, ca poate rugini. Daca o duci la un service sa-ti bage ceara in cavitati (maxim 400 lei toata treaba), nu mai ai treaba cu rugina. Asta e ceva recomandat la multe masini SH, in special daca au peste 10 ani, altfel pot aparea gaurile, si odata ce pui aparatul de sudura pe ea, de cele mai multe ori tot trebuie refacuta, la cel mult 6 ani, in functie de calitatea la care s-a facut lucrarea.

4 răspunsuri:
| blaablaablaaa a răspuns:

Salut, am experienta in asa ceva, deci pentru inceput scoate din ecuatie Logan'ul si Fiat'ul. Iar din punctul meu de vedere iti recomand Golf 5 sau Opel.
Iar treaba cu SH-ul acum depinde de tine. In orice caz, succes. Sper ca ti-ai mai rotunjit putin parerea.

| viotedy a răspuns:

Vezi pe cineva care aduce din Germania, ii spui modelul, eventual te duci cu el si iei una buna la banii aia, golf4 sau 5, opel astra-fara ford, fiat, kia.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru viotedy):

De ce fara Ford, Fiat si Kia?
Ford Focus a egalat Golful la generatia 98-2004, iar la a doua generatie deja l-a depasit (condu inainte de a ma contrazice), Kia C'eed am in familie de noua din 2007, si in afara de ulei, filtre, distributie si 'bonusuri' gasite in parcare, n-a avut alta treaba in service, iar Fiat face masini foarte bune pentru oras, putine masini de clasa mica se ridica la nivelul lui Punto.

| viotedy a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Pentru ca-s piesele scumpe.