| KooSs a întrebat:

Un vecin de al meu are un golf 3 si inainte de a lasa masina cuiva cat a plecat din tara ambreaju(pedala) statea mai jos, acuma e la acelasi nivel cu frana de sus, golfu e 1.9 diesel.Stiti cum ar putea sa coboare pedala inapoi?

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Comanda ambriajului e hidraulica. Conform manualului, ar fi posibile 2 cauze: blocare a articulatiilor parghiilor sau a rulmentului de presiune, sau o placa de presiune slabita. Totusi, daca informatia pe care o dai, cum ca la rece totul functioneaza bine, este corecta, atunci, mai degraba, s-au stricat garniturile pompei de ambriaj (cea de langa pedala de ambriaj), a cilindrului de debreiere (cel aflat pe cutia de viteze, sau ale amandorura. De obicei, asta se lasa cu pierdere de lichid de frana, asa ca trebuie sa vada, mai intai in rezervorul de pe pompa de frana, pentru ca rezervorul e comun, desi are 2 sectiuni separate, de la un anumit nivel.

| KooSs explică (pentru mgtow):

E de la pedala, ca nu are cum sa fie alteceva, chestia e ca pedala e sus pana in pozitia care era merge in gol, cineva mi-a zis ca se poate sa aiba o siguranta ceva si nu se opreste jos si de asta urca, oare asa sa fie?

| mgtow a răspuns (pentru KooSs):

Vezi ca am raspuns detaliat, acolo spune cauzele. In caz ca nu era inainte am modificat raspunsul. Citeste din nou.

Ambreiaju e clasic, cu cablu de ambreaj, nu e hidraulic

Posibil sa aiba cablul rupt, e complicata situatia pana la urma o scoate la capat cumva.

Nu pricepi nimica, cablu e bun, tot e bun, numai pedala se ridica mai sus de cat normal, are un gol, si vreau sa nu se ridice atata in gol, e mai incomoda daca e sus

Bun, cablul se poate slabi sa coboare pedala.

Cum?

La ambriajele cu reglaj manual este un surub de reglaj, sub vasul de expansiune (antigel).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te la un service bun cu ea, nu cred ca e o problema care sa fie asa de costisitoare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru KooSs):

Posibil sa fi iesit din locul ei si merge in gol atunci du-te cel mai bine la cineva care se pricepe sau la un service profesionist!
Sper sa nu se fi rupt ceva, da nu cred!
Numa bin!

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru KooSs):

Lasa-l pe asta, ca e dus cu pluta. Vorbeste despre toate problemele de parca ar avea zeci de ani experienta cu masinile, dezinformeaza la greu. Abia astept sa scap de statutul junior sa-i dau report.