anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

URGENT VA ROG. Maine vine un tip sa o cumpere o masina pe care o am de 2 saptamani, nu am apucat sa o transcriu si cartea masinii are rubrica plina de proprietari, cum pot face sa ii dau tipului actele? Trebuie sa fac eu alta carte si sa o transcriu ca sa primesc documentele de la primarie? Stie despre ce fel de masina e vorba si problemele ei.

5 răspunsuri:
| DonMoldo a răspuns:

Trebuie sa te duci la RAR sa schimbi cartea iti trebuie fisa de înmatriculare de la ultimul proprietar care este trecut in carte.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DonMoldo):

La orice RAR se poate?

regis
| regis a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic in privinta cartii masinii. El ar fi cel care trebuie sa isi faca o alta, dar nu este cazul, pentru ca s-a schimbat legislatia si nu se mai noteaza proprietarii in CIV. happy
Tu trebuie sa iei in evidenta la impozit masina cu contractul cu care ai cumparat si o scoti din evidenta cu contractul cu care o vinzi (cauta pe net setul complet de acte), se pot face ambele in aceeasi zi.
La RAR si la DRPCIV tu nu ai absolut nici o treaba.
Recomandare: pastreaza o copie pentru fiecare document, inclusiv dupa CI cumparator.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru regis):

De cand s-a schimbat legislatia? Ultimul proprietar e trecut in masina de acum o luna, trebuie sa ma programez si la politie pe certifcat de inmatriculare?

regis
| regis a răspuns (pentru anonim_4396):

Recent, eu am înmatriculat luni si am primit civul înapoi pe loc.
Am înțeles ca se pregătesc pentru urmatorul pas - înmatricularea online.