Salut, probabil e de la bobina de inductie... Citeste asta, poate iti va fi fe folos Pentru a vedea daca bobina de inductie este buna,in cazul in care bujia nu da scanteie,se desface bujia din locas,se introduce in conectorul bobinei de inductie si se aseaza bujia pe un corp metalic a motorului respectiv.
ATENTIE! Cand tii bujia cu mana pe masa metalica si te pregatesti sa antrenezi motorul,fie la pedala, fie la buton, asigura-te ca nu tii bujia de partea metalica, ci de partea izolata cu ceramica sau de fisa bujiei. Eu am tinut-o odata de corpul metalic, am dat la pedala, si surpriza a fost ca m-am electrocutat. Atunci habar nu aveam ca poate electrocuta. Curentul provenit de la bobina de inductie, in cazul motoarelor in 2 timpi, are puterea electrica de 12V.Te asiguri ca ai o bujie noua sau buna.
Daca bujia nu da scanteie, problema poate fi la magnetou, ceva se poate deregla pe acolo. In cazul asta se desface magnetoul, se studiaza atent spirele si conductorii si se constata defectul. I
Am pus bujia pe corpul metalic si nu face scânteie. Atunci ce e de vina bobina de inducție?
Verifica magnetoul. Daca nici magnetoul nu e problema atunci o sa mai caut si revin cu raspunsuri
Trebuie verificat tot circuitul de aprindere, stator, pick-up, CDI si bobina de inductie! Cauta un electrician scutere-moto prin zona!