| GiorgianIonescu a întrebat:

Vă salut! Am și eu o nelămurire, vreau să cumpăr un autoturism și în carte figurează "fără serie motor", cel mai probabil a fost schimbat motorul sau ceva asemenea. Aveți idee, îmi cauzează la ceva anume, la ITP, sau la reînmatriculare?

4 răspunsuri:
| KovacsB a răspuns:

Este chiar mai bine, daca vreodata trebuie sa inlocuiesti motorul nu te intreaba nimeni de nimic.
Eu am patit la RAR cand am inmatriculat o masina sa scrie serie partial lizibila adica fara serie, dar daca te uiti atent se vede seria, cred ca le era lene sa se uite.

| Violleta2022 a răspuns:

Fugi de asa ceva, ca nu poti sa inmatriculezi o masina fara serie de motor, ca aia este masina ori furata cu seria stearsa, ori facut din bucati adunate de la groapa de fier vechi.

| GiorgianIonescu explică (pentru Violleta2022):

Mașina este înmatriculată în România din 2020 de când a fost adusă din Franța. Și a fost utilizată destul de mult, au fost efectuate 2 ITP-uri și nu are nicio semnalare. De asta am și vrut să cer o părere aici în legătură cu eventualele probleme pe care le aș putea întâmpina.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cand vad cu cine sunt "coleg" de site, imi vine sa ma deloghez.
Ignor-o pe Veoletta, nu fi prost.
Mentiunea "fara serie" inseamna ca lucratorii de la RAR au facut un bine proprietarului, si au omologat masina fara sa noteze seria motorului. I-au trecut doar caracteristicile (cod motor, putere, norma poluare, etc), insa l-au pus fara serie, ca in eventualitatea unei defectiuni, sa poata fi schimbat fara a fi nevoie de o noua omologare, pentru un motor practic identic.
Asa am si la actuala masina, asa am avut cred ca la ultimele 5 masini. ESTE CEVA DE BINE. Toate erau inmatriculate in Romania si aveau actele foarte in regula.
Nu ai nici o problema cu acea treaba, cum spuneam, este un avantaj. Si nu inseamna ca a fost schimbat motorul. Este un ajutor din partea celor de la RAR, ca sa mearga mai repede ITP-urile si sa poti schimba motorul fara sa mai mergi la ei pentru schimbarea seriei din acte.