Ar putea fi de la senzori cum spui, sa se fi blocat, ori sa arate tot timpul o temperatura ridicata in radiatoare.
Deci nu doar senzorul de la apa de la radiator, poate fi si sensorul de la AC, ambii sau unul din ei daca este defect si blocat pe temperatura sau presiune inalta, duce semnal la computer, ala cere ventilatoarelor sa functioneze atita timp cit primeste acel semnal.
Ce ar mai putea sa fie? Cine controleaza ventilatoarele, uneori ventilatoarele is controlate nu direct de computer, au ceva intre, acea piesa sa fie defecta si sa ceara ventilatoarelor sa functioneze intruna.
Ce sa faci? Sa scoti cablu la senzorul de la radiatorul de apa, apoi vezi daca ventilatoarele continua sa functioneze.
Daca tot functioneaza, pui la loc si scoti cablu de la senzorul de la radiatorul AC, vezi ce se intampla.
Chestiile astea le poti face foarte usor, ambii senzori is acolo in fata la intrare in radiator.
Daca ventilatoarele continua sa functioneze, atunci problema este mai inainte de sezorii astia.Te duci pe cablurile lor vezi unde intra, unde se duc cablurile, la ceva piesa sau direct la computer.
De asemensa verifica cablurile de la ventilatoare sa nu fie in scurt, sa nu fie roase sa faca scurt intre ele.
Senzorul de temperatura de la motor, ala il poti verifica, sau deja stii, iti arata in bord temperatura, deci daca ai temperatura in bord in regula, senzorul respectiv este bun.
Ai 2 senzori la apa de la masina, unu pus pe motor, care iti arata tie la bord, mai ai inca unu pus pe radiator, sau dupa termostat la iesire apei din motor, ala este pus sa arate ce temperatura are apa care iese si sa dea informatii la computer si functie de ce temp are apa care iese sa ventileze sau nu.
Despre senzorul ala vorbesc. Iara la AC ai acolo un senzor, nu mai stiu daca chiar 2 senzori, tu verifici pe cel de la teava subtire, care este mai fierbinte.
Acel sensor monitorizeaza presiunea, dar la fel este legat de ventilatoare, la presiuni mari, acel senzor vede, da semnal la computer care zice ventilatoarelor sa plece.
O presiune mare, sau daca senzorul arata ca ar fi acolo presiune mare tot timpul, logic computerul crede ca radiatorul de AC nu este ventilat, la gaze presiunea mare da automat si temperatura mare, asa lucreaza gazele.
In sfarsit am intrat in detalii, nu asta te intereseaza, dar am spus in cazul in care te intrebi ce legatura are senzorul de presiune de la AC cu ventilatoarele.
Are, acel radiator trebuie vantilat puternic, si cand dai drumul la AC toate ventilatoarele pleaca.
In mod normal cand nu functioneaza AC-ul daca ai 2 ventilatoare, nu pleaca ambele pentru a raci doar radiatorul de apa. Si daca ai doar un singur ventilator, tot nu functioneaza la maxim daca AC este OFF.
Crede ca asta stii, iar daca nu stiai afli acum, cand ai AC ON toate ventilatoarele pleaca, si iarna de ar fi, iar daca ai 1 ventilator functioneaza la maxim.
Deci ar putea sa fie acest senszor de presiune blocat, sa arate tot timpul presiune mare, ca si cand ai merge cu AC, sau ar putea sa ai blocat relul de la ventilatoare pe ON. merg intruna.
Alte cauze nu stiu, ECU insasi sa fie defectuos.
iulix55 întreabă: