Am avut aceeasi masina. Termostat am pus Febi 13 38 052.
Pompa de apa avea Hepu si am vazut ca picura putin antigel, dar nu am schimbat-o.
Distributia nu mai stiu ce marca am pus. Dayco face curele bune dar mai are probleme la role, Continental are role ok dar cureaua si intinzatorul cam slabe, Gates face curele bune dar rolele din kit-urile lor sunt la nimereala.
O combinatie buna ar fi curea Dayco si intinzator FAG, INA sau SKF, zic eu.
Pompa de apa poti sa o iei tot de la astia 3, FAG/INA/SKF.
Hepu curg cam toate, pe la dopul anti-inghet.
Https://club.auto-doc.it/review/parts/pompa-acqua
Ai aici un clasament.
Distributiile sunt ok majoritatea.Eu cumpar role SNR, INAsi curea Gates, Dayco, Continental.
Daca vrei sa nu ai probleme, atunci folosesti piese originale, ce au fost puse pe masina respectiva, sau piese pe care fabrica ti le recomanda.
Restu is povesti. Daca pompa curge pe linga, mai exact pe unde curge?
Problema ar putea sa nu fie la pompa, ar putea sa fie la instalare, cel care instaleaza sa nu faca treaba buna.
Pompa poate curge pe linga ea, adica pe linga garnitura? Daca nu curge pe linga rulment, atunci nu pompa este de vina, cel care instaleaza trebuie sa puna silicon, chiar daca pompa are garnitura, si sa stringa suruburile dupa carte, nu dupa ureche.
Eu am crezut ca ar picura pe linga rulmet, in cazul ala, da folosesti o pompa originala.
Dar daca curge pe linga pompa, adica pe linga garnitura, problema nu-i la pompa, mai ales daca este noua.
Termostatul, pui la fel ce se potriveste acolo, toate sunt bune, la fel si acolo se pune silicon si se stringe dupa manual nu dupa urechea mai stiu eu cui, sau ce mecanic, ca stie el, stinge la simtul piciorului
Curea de distributie, banui ca la aia faci referire, sau la lant, depinde ce are masina ta, cumperi una noua, oricare este buna.
Concluzia?
Cumpara piese de ce bani ai, dar in primul rand sa stii ce anume este defect acolo, cum este cu pompa aia, curge pe linga ea nu prin ea, adica nu pe linga rulment.
Bine ar putea curge si pe linga rulment, caz in care piesa este prost facuta, dar tu nu ai specificat clar pe unde anume curge.
Trebuie spus exact amanunte, sa stie omu ce sa spuna.Nimeni vad nu sta sa se gindeasca, deja recomanda orice, ca asa au folosit ei, dar nu stau sa analizeze, sa vada unde anume este problema.
La instalarea pompei de apă, verifică dacă sigiliul (garnitura) este de calitate și că este montată corect, deoarece o garnitură montată greșit poate provoca scurgeri.
Curge pe lângă rulment. Am in prezent pompa de la HEPU, e a doua oară când a fost montata pe mașina. Și aceasta și cea din urmă, aceeași problema, curgea pe lângă rulment. De aceea am zis să întreb, poate e vreuna mai bună?
Sincer eu aș cumpăra cu drag piesele originale, însă nu știu cu ce a venit ea din fabrică...
Cum nu stii. Suni la reprezentata, cauti pe internet, nu ai cum sa nu stii.
Popa veche originala nu o mai ai? Pe fiecare piesa, este un numar, numarul acelei; iese, dupa acel numar tu cumperi acea piesa, chair daca este aftermarket.
Part number in engleza, ala spune tot.La piesele aftermarket sau OEM ori altele, aia zic, este compatibila cu piesa care are part number X.
Orice piesa asa se cumpara, asa se cauta, stii sigur ca piesa se va potrivi la masa respectiva.
Eu spun cum se cauta pe aici piese prin america.Se mai cauta si dupa moidelul masini, dar sa fii sigur ca este exact ce cauti multi iti cer si par number daca ai.
Sa pui 2 pompe si sa curga pe la rulment, arata ca sunt foarte slabe, nu mai cumpara de la respectivii sau brandul respectiv ca nu fac chestii bune.
Inca o chestie, iti spun sa stii si sa nu mai cheltui banii aiurea, cand curge pe la rulment, cauta rulmet semering si poate asa iesi mai ieftin, poate, stii ca pui ceva mai bun.
Gandeste ca pompa aia doar semeringul sa ciupit si pe acolo curge,. ea ca pmpa nu are nimic, dar trebuie si rulment schimbat ca odata ce intra apa la el nu stii cum va fi mai tirziu.
Asa ca puteai cumpara rulmet de calitate, semering cel mai bun, trebuia o presa sa scoti si sa pui la loc.
Dar daca costa reparatia mai mult decat piesa buna, atunci nu prea merita.
In schimb, vezi si tu cumperi 2 pompe ambele curg, deci tot mai bine ieseai cu reparatul ei.
Dar acele piese nu au garantie? Mergi inapoi le duci piesa, sa-ti dea alta. Odata ce doar pe la rulment curge, aia arata ca tu nu iai facut nimic, nimeni nu trica o pompa daca curge pe la rulment este vina clara a celui care a facut-o.
Daca vrei piesa originala scrii si tu Genuine whater pump for anul masinii, modelul si vezi daca sunt asa pompe.
Este clara ca o piesa originala tottdeauna este facuta cel mai bine, rar ceva aftermarket poate fi mai bun decat piesele originale.
Exemplu de filtre K&N fac filtre mai bune decat orice alta companie, mult mai bune decat cele puse pe masina din fabrica.
Dar la piese de aseta metale, cam greu sa faca aftermarket piese mai bune decat cele originale.