Opel zafira, opel astra h, vw passat b5.5,skoda octavia 1, renault megane2, ford mondeo, ford focus, fereste-te de peugeot-uri si citroen-uri, au mari probleme la partea electrica.Masinile enumerate ai sus sunt masini cu intretinere apropiata de Dacia Logan, deci nu costa foarte mult intretinerea la ele.La orice masina diesel daca iti pica turbo,injectoare, pompa de injectie, vacuumuri si mai stiu eu ce, costa, nu e ca la benzinare.Tocmai din cauza asta diesel-ul are intretinerea mai scumpa fata de benzinare.In rest suspensia, directia, franele, si ce se mai strica uzual pe la masini au preturi apropiate la toate marcile de masini.Cel mai scump la o masina este RCA-ul.Sa speram ca se vor mai aseza lucrurile din punctul asta de vedere.
De ce vrei disel? Că după 2020 no să mai ai voie să circuli pe drum cu ele!
Sunt diverse speculatii, unii zic ca nu mai e voie cu diesel, altii cu benzina...D-zeu cu mila.Eu optez oricand pentru disel in fata benzinarei pentru ca:cuplu bun, cutia etajata super bine, consum mic.Dezavantajele ar fi impozit si rca mai mare, si intretinerea dar asta depinde de la masina la masina.Personal consider ca masina cu cea mai scumpa intretinere e Dacia 1300-1310 pentru ca se strica mereu cate ceva la ea, iar piesele nu sunt asa de ieftine. Oricum e litera de lege:faci mai mult de 20.000 km pe an,iei diesel! Gpl-ul la masinile pe benzina,intr-adevar in unele cazuri iesi mai ieftin cu pretul carburantului,dar, in timp se ard supapele si chiulasa, daca ar fi sa ne uitam si in gradina diesel-ului cedeaza turbo, injectoare, pompa de injectie.Condu si benzinare, si diesel si ai sa vezi cu ce masini te intelegi cel mai bine, ti-am zis personal aleg diesel la orice ora.
Ah,si la diesel ai ambreiajul mai scump.Acestea fiind spuse iti faci singur calculele, si eventual ne spui si noua ce ai ales.Stai linistit ca in privinta scoaterii tipurilor de motorizari (diesel sau benzina)Dumnezeu stie ce le da orin cap astora(ce viseaza noaptea, pun in aplicare ziua)
Multumesc. Cred ca voi alege o Skoda Octavia 1 cu sau Golf 4, motorizatea de 1.9. Sunt niste masini pentru noi, romanii. Iti poti face treaba cu ele
Sunt masini foarte foarte bune.Mai ales motorul 1, 9 tdi ALH, asta daca nu alegi fiabilitatea in detrimentul puterii.Eu zic ca 90 cp sunt suficienti.