| vlvl a întrebat:

Vreau sa cumpar o masina si vanzatorul mi-a zis ca are asigurarea expirata pentru ca nu mai foloseste masina de ceva vreme si inainte sa o cumpar vreau sa verific masina la un service, sa i faca o diagnoza ceva ca asa mi se logic si omu mi-a spus sa platesc eu asigurarea inainte ca sa circule pe drum cu ea pana la service ca altfel nu poate)))) si daca masina are vreo problema ascunsa si nu mai vreau sa o iau
ce sa fac?

2 răspunsuri:
| Konkistador a răspuns:

Dacă vânzătorul îți cere să plătești asigurarea înainte să vezi mașina la service, ceva nu e în regulă. Nu te lăsa păcălit. Dacă îți cere să plătești asigurarea ca să o poți duce la service, e clar că nu vrea să îți facă viața ușoară. Dacă vrea să îți vândă mașina, el trebuie să își facă asigurarea sau măcar să îți ofere o variantă rezonabilă, nu tu să pui banii pe masă înainte să știi ce cumperi.

Verifică mașina la service, așa cum vrei tu, pentru că e dreptul tău să știi ce cumperi. Tu trebuie să fii în control. Dacă mașina are vreo problemă ascunsă, e în interesul tău să o afli înainte să o iei.

Dacă vânzătorul nu e de acord cu asta și te pune să plătești asigurarea înainte de orice verificare, fii atent, pentru că e clar că ceva nu e în regulă. Cere să fie totul transparent. Dacă mașina e într-o stare bună, nu are de ce să refuze să o duci la service.

| Violleta2022 a răspuns:

Sa nu cumperi nimic pana nu o verifici cu un mecanic, dar cel mai important verifica-i seria masinii pe CarVertical, ca acolo scrie tot adevarul, ce accidente a avut, daca este furata si numarul adevarat de km.
O vanzare priata nu-ti ofera deloc garantie, iar daca ai cumparat-o si-i defecta au furata cu acte false, te frigi singur, ca inapoi nu poti sa o dai.
Faptul ca nu-i asigurata ar trebui sa fie un semn de alarma...ca ceva nu este in regula cu masina.

Intai verific-o pe car vertical!
https://www.facebook.com/reel/6563379147098682