1. Pentru petele postinflamatorii ai nevoie de acid azelaic ( skinoren 15% ), exfolianti chimici AHA ( acid glicolic, lactic ) si BHA (acid salicilic ) si ingrediente cell-comunicating ( retinol sau niacinamida ) - nu e musai sa le folosesti pe toate dar obti rezultate intr-un timp mai scurt utilizand mai multe ingrediente care lupta pentru acelasi scop. Atunci cand se folosesc produse acide se foloseste o crema cu spf 50 zilnic.
A.
Acizii de tip AHA exfoliaza la suprafata pielii, ajuta restul ingredientelor sa patrunda mai bine, uniformizeaza culoarea pielii, estompeaza petele solare si pe cele post-acnee, amelioreaza ridurile fine, amelioreaza cicatricile, stimuleaza productia de colagen, ofera luminozitate pielii, amelioreaza si previne punctele albe si pe cele de grasime. AHA se poate aplica de 2-4 ori pe saptamana sau chiar zilnic - in functie de cum accepta tenul produsul.
Este primul pas in rutina tenului, se aplica pe tenul perfect curat si uscat ( apa neutralizeaza pH-ul ), daca tenul a fost spalat se asteapta 15-30 de minute pentru a se regla pH-ul pielii, si inca 15-30 de minute pana sa aplici alt produs peste el pentru ca produsele au pH-uri diferite si pot sa neutralizeze pH-ul acidului, care e destul de scazut.
Ingredientele active se introduc treptat. De 2 ori pe saptamana, de 3 ori si tot asa pana ajungi la maximul pe care tenul tau il suporta. In cazul exfoliantului AHA as merge cu exfolierea de 2 ori pe saptamana timp de 2-3 saptamani, dupa as introduce treptat pana as ajunge la 4 aplicari pe saptamana si timp de o luna as ramane asa.
https://www.bilenegre.ro/......e-ordinary
B.
Ser cu niacinamida :
https://www.bilenegre.ro/......e-ordinary
"Proprietăţile cosmetice ale niacinamidei :
atenuează acneea şi petele
reduce roşeaţa, hiperpigmentarea
întăreşte bariera de protecţie a pielii
previne pierderea apei din piele
reînvie tonusul şi textura pielii
îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
uşor efect regulator de sebum "
sursa : https://www.elemental.eu/ro/924-niacinamida.html
S-a demonstrat ca un produs cu 4% niacinamida ( forma a vitaminei B3 dar mult mai tolerata de piele fata de nicotinamida ) are efecte similare cu un produs ce contine 1% clindamicina ( antibiotic utilizat in tratarea acneei ).
sursa : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7657446
C.
Probioticele ( Eubiotic, Benebian, Flora 10 sau probiotice de la Calivita etc. ) ajuta mult in tratarea acneei si a bolilor de piele in general. S-a facut un studiu in care s-au administrat probiotice pacientiilor cu acnee si 80% din ei au avut imbunatatiri semnificative in urma acestor suplimente. Ia probiotice minim 15 zile, in cazul acneei e recomandat minim 3 luni, sunt foarte benefice pentru organism. Poti discuta cu medicul tau de familie inainte sa le iei. :)
2.
http://dragonfly-accessories.blogspot.com/......funda.html
Eu prefer sa folosesc Acid salicilic pentru punctele negre. Pe asta-l folosesc eu :
http://www.paulaschoice.ro/......ent-2-bha/
https://www.tpu.ro/......ostisitor/
3. Eu folosesc samponul cu sulf de la Tis, ofera mult volum parului si il lasa fin. Samponul e foarte bine formulat, n-are ingrediente iritante.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10033053
Pentru a avea volum la radacina poti sa iti aplici o masca din 1-2 galenusuri de ou, o lingurita de miere si una de ulei - combinatia asta ii da si textura parului, il face mai aspru si scalpul produce sebum mai greu.
Pentru lungime, ca sa fie foarte fin, pune intr-un bol miere si cateva linguri de apa si amesteca pana se omogenizeaza. Stai minim 30-60 minute, mie imi facuse parul extrem de fin si stralucitor.
Ca si sampon incearca Gerovital sau Dove, sau gasesti multe alte firme, in dm au o gama mai variata de sampoane.
Pentru primele intrebari nu stiu ce sa zic, si eu am problemele astea si nu gasesc rezolvare
1. Mananca drojdie proaspat, cate un pachetel de 25 grame la intervale de 3-4 zile, timp de 3-4 saptamani. Nu stoarce cosurile, fiindca lasa urme!
2. Spala-te pe fata cu apa cat mai calda si sapun de casa sau antibacterian, de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Dupa stergerea si uscarea pielii sterge-ti fata cu vata imbibata in spirt sanitar.
3. Spala-te pe par tot cu sapun de casa, in 2-3 randuri, dupa care clatesti foarte bine cu multa apa.
Te speli la cap la intervale de 2-3 zile.
Pentru cosuri si puncte negre incearca www.cassiopea.ro! recent i-am descoperit si eu. Au masca neagra si noua masca alba pentru cosuri si pucte negre
kalakkas întreabă: