| RaSpUnS.pT.vOi a întrebat:

90 % din femei se machiaza gresit. Tu o faci corect?
17 Sep 2008

Motivul pentru care 90% dintre femei nu se machiaza cum trebuie este tehnica destul de complexa creata in ultimii 100 de ani de catre profesionisti, ca rezultat al unei metode mai mult subiective decat obiective.

Problema este ca esti privita din exterior si se remarca mai mult ambalajul decat marfa.

Metoda corecta de aplicare a unui machiaj implica la randul ei o metoda obiectiva, ceea ce inseamna ca ai nevoie de reguli pe care sa le urmezi si un ghid al tuturor variabilelor ce alcatuiesc machiajul.

Iata cateva sfaturi in domeniu:

daca aveti ochi caprui nu folositi niciodata fard albastru deoarece nuantele de maro si albastru reprezinta culori clasice si nu se asorteaza, nu sunt nici pe departe apropiate in spectrul de nuante si nu creeaza un echilibru de niciun fel pentru ochi, ele pot fi folosite doar in amestec cu alte nuante. Pentru un design propice al ochiului, nu trebuie niciodata sa fie folosite impreuna.

Daca folositi ruj rosu si nu tineti cont de anotimpul iernii, veti iesi in pierdere, deoarece trebuie sa-l asortati cu nuanta tenului si cu tonalitatea cromatica, pe langa faptul ca nuanta de rosu are conotatii sexuale si nu se poarta dimineata, primavara si vara. Deasemenea, daca tenul are nuante roscate, contrastul va fi destul de puternic. In cazul in care aveti 14 ani si vreti sa aratati mai mature, e suficient sa folositi un ruj de un rosu stralucitor si veti parea cu 5 ani mai mature. Un rosu inchis va va imbatrani si mai mult.

Bazele de machiaj excesiv de hidratante trebuie folosite cu foarte mare atentie deoarece astupa porii si constituie un paradox, in sensul ca permit impuritatilor din mediul inconjurator sa strabata suprafata protectoare a pielii voastre. Daca folositi asemenea produse, asigurati-va de o curatare adecvata a pielii inainte de aplicarea lor si folositi doar produse care va acopera tenul in mod echilibrat si care duc la crearea unui ecran protector. Noile creme folosite ca baza de machiaj sunt pe baza de apa si sunt cele mai indicate.

Sfaturi pentru ruj: daca rujul nu are protectie UV aplicati ceva de gen inainte de a-l folosi. Tot ceea ce straluceste usuca iar buzele vor crapa.

Sfaturi pentru fardul de obraz: de fardul respectiv se abuzeaza cel mai mult iar scopul este sa nu aratati ca niste clovni, ci sa aveti un aspect natural. Insa daca veti urma sfaturile profesionistilor si cele din revistele de gen, e clar ca il veti aplica intr-un mod incorect. Aveti intrebari? Va voi raspunde ca fardul de obraz are un singur loc de aplicare pe fata si acesta este pe suprafata bombata a obrazului, nu pe frunte, nas si barbie. Daca ati intalnit asemenea sfaturi, aflati ca profesionistii respectivi folosesc metode care erau in trend acum cateva sute de ani sau chiar mai demult.

Tehnica corecta este sa detineti o pensula potrivita si sa alegeti nuanta ce se potriveste tenului vostru. Daca nuanta nu este cea corecta, va veti adauga cativa ani si pe langa asta veti distruge tot machiajul déjà aplicat, deoarece va sari in ochi doar nepotrivirea respectiva. Daca sunteti sfatuite sa folositi nuante inchise sau de un rosu profund, faceti acest lucru iarna, nu in celelalte anotimpuri.

Marile firme de cosmetice nu stiu chiar totul despre fard; ele vand ceea ce voi cumparati si de fapt voi controlati nuantele pe care ei le produc, prin achizitionarea lor. Stiati ca foarte multe femei au foarte mult par pe fata, acesta este insa blond sau in orice caz, foarte deschis la culoare. El retine foarte mult fard, iata de ce este important ca intotdeauna sa-l aplicati dupa ce ati scuturat excesul de pe pensula.

Aplicati-l pe obraz si terminati mereu cu o pudra translucida pe intreaga fata, terminand cu partea centrala a fetei, care reprezinta de fapt punctual vostru forte. Daca insa urmati alte sfaturi si va pudrati fruntea, nasul, barbia sau alte locuri, inseamna ca ati realizat un machiaj gresit. Corectitudinea este cea mai buna varianta, nu va musca si de aceea va dau aceste informatii. Rezultatul este ca doar o umbra de pudra trebuie sa va transforme usor nuanta tenului. Regula este ca nu trebuie ca o schimbare sa fie notabila pentru privire dar in acelasi timp sa va dea un aspect sanatos.

sursa:www.faracuvinte.ro
Sa va fie de bine:)

Răspuns Câştigător
| octavianpas a răspuns:

Da, pentru ca am facut cursuri de make-up cu Doamna Zenovia Mateescu.

10 răspunsuri:
mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Multumim pentru informatie big grin

| Marii a răspuns:

Albastrul cu ochii caprui nu merge? Asta-i o aberatie, albastrul se potriveste destul de bine pentru ochii caprui.
Eu nu inteleg pentru ce tot postati chestiile astea fara sens, ne putem documenta singuri, nu cred ca exista cineva de pe TPU care nu stie sa dea un search pe google. happy

| cretzufinish a răspuns:

Stiu sa ma documentez si eu de pe net.winking

| cretzufinish a răspuns:

Nu vad rostul postarilor de dragul de a avea mai multe "intrebari". Scuze ca m-am bagat, sunt mai "penibila" laughing

| liongirl a răspuns:

Buna!`Multumesc frumos pentru informatii, dar si eu sunt una dintre adolescentele care procedeaza corect in privinta make-up-ului, pentru ca Aubrey Rube si Michelle Phan de pe Youtube au avut grija ca eu sa le stiu cele mai importante sfaturi.
Stiam ca fardul albastru fac ochii caprui sa iasa in evidenta, dar mie pur si simplu nu-mi sta bine.Am incercat deja de multe ori sa combin albastrul in tot felul de look-uri, dar nu-mi sta bine si asta-i; pe deasupra mai imi da si un aspect de gipsy, ceea ce nu-mi place.

| RaSpUnS.pT.vOi explică:

@cretzufinish am scris destul de clar SURSA "faracuvinte.ro"
E la mintea cocosului ca te poti informa de pe net...asta este o informatie de pe internetbig grin
Asa ca n-are sens sa fii penibilwinking
Cine primeste e ok, cine nu sa fie sanatos.
multumesc!

| mhmaddie a răspuns:

In mare parte este adevarat. Mai ales ceea ce se spune despre blush!

| amy_2311 a răspuns:

Foarte utile sfaturile, pe astea chiar nu le mai citisem in alta parte! Iti sugerez sa postezi si cateva informatii despre pensulele de machiaj - asta cu riscul de a-ti sari, iar, in cap "vigilentii" internetuluitongue

| dianna_2063 a răspuns:

Eu nu ma machiez!tongue

| craciunitza_7057 a răspuns:

Mersi furmos de sfaturi chiar sunt utile