| Gabitaancutaelena a întrebat:

Afecteaza sapunul de casa parul?

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da pentru ca sapunul de maini e mai agresiv

| Violleta2022 a răspuns:

Da, il afceteaza, deaorece contine soda caustica si grasime animala.

| Adrian5575 a răspuns:

Cunosc pe cineva care se spala pe cap de ani buni numai cu sapun de casa. El spune ca nu a avut niciodata matreata. Omul are in jur de 65 de ani. Acum nu stiu cat e de adevarat.

| Flavianadx a răspuns (pentru Adrian5575):

Pai n-a avut matreata, pentru ca nu mai are par. Te trolleaza omul laughing

Cumpara si tu un sapun bun macar. E 2 lei si daca esti mai nespalat de fel, te tine si 3 luni.

| Adrian5575 a răspuns (pentru Flavianadx):

Aici era vorba de moș, nu de mine. Eu nu m-am spalat niciodata cu sapun pe cap.

Cand am spus "se spala pe cap de ani buni numai cu sapun de casa", nu ma refeream ca are un sapun de 100 de ani si se spala numai cu el. Ma refeream ca se spala cu sapun pe cap de 2 ori pe saptamana sau cum obisnuieste el sa se spele si dupa ce se consuma, cumpara altul. Si are cu siguranta par pe cap.

Acum eu nu stiu cat de ok este sa faci treaba asta pentru ca nu am incercat. Spuneam doar ce povestea moșul. Nu stiu daca mințea sau nu.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Da, conține sodă caustică.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru Flavianadx):

Soda caustică elimină treptat și mătreața, și părul. ))

| Iote a răspuns:

Nu, nu il afecteaza. Stiu mai multe persoane in varsta care folosesc doar sapun de casa. Si au o podoaba capilara bogata. Si matasoasa.
Nu te uita la ce spune Jassmina. Ea habar nu are cum se fabrica sapunul, nici cel de casa, nici cel industrial. Da, contine grasime animala si soda caustica. La fel ca cel scump. Doar ca nu e parfumat.

| NLS a răspuns (pentru floresdemayo):

Fara suparare, cauta pe net din ce se fabrica sapunul industrial.
Singura diferenta este felul grasimilor folosite.
Cel obtinut industrial contine multe uleiuri si grasimi hidrogenate, si mai putin grasime animala (mai exact grasime animala topita si filtrata), insa celalalt ingredient "minune" ramane.

https://i.pinimg.com/736x/f6/a5/0d/f6a50da08f29dd8ac1db4e0881afdd1d.jpg

Plus o tona de parfum si coloranti.
Care, da, ataca parul, de aceea nu e o ideea prea buna sa folosesti sapun din comert pentru par.

Bunica mea nu a folosit niciodata altceva decat sapun de casa.
La 85 de ani nu ii cadea parul aproape deloc, si avea o coada pana la talie, extrem de bogata.

Singurele probleme pot aparea atunci cand NU STII sa faci sapun de casa.
Soda trebuie sa se dizolve complet, trebuie sa stii cat sa fierbi compozitia.
Pentru a obtine o culoare mai frumoasa, si o textura mai fina, mai poate fi fiert inca o data.

| darrio2007 a răspuns:

Este chiar benefic. Daca este de casă, nu doar pe etichetă.

| darrio2007 a răspuns (pentru Adrian5575):

Este adevarat.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru NLS):

Nu mă supăr! happy Săpunul de casă știu că era folosit de bunici și străbunicii noștri... Isi spălau părul, trupul, hainele/rufele pe vremea când nu existau probabil atatea sortimente de detergenti si săpunuri parfumate.
Nu am recomandat nimănui să folosească săpunul din comerț, pentru spălarea părului.
Poate, cu exceptia săpunului cu sulf, care se comercializează in farmacii.
Nu am făcut niciodată săpun de casă și nici nu am folosit. Știu că are in compozitie, pe lângă altele, sodă caustică.
Dacă unii il consideră bun pentru sănătatea părului, e liber să decidă. Poate că e bun, nu stiu. Probabil se tine cont si de tipul fiecaruia de păr. Eu stiu persoane, care se plângeau că și-au pierdut din păr, in tinerete, motivând că pe vremea aceea se spălau cu ce aveau la indemână, cu ce le faceau părintii, nu preferențial. Dar calviția ține si de factorul genetic, nu musai de chimicalele aflate in compoziția unui săpun.

| WhiteLife a răspuns:

Are substante care se depun pe par, in timp vei observa build-up (de multe ori confundat cu matreata). Depinde si de scalp, dar mie mi se pare prea puternic, conteaza si ce pH are si ce uleiuri/grasimi. Toate aceste ingrediente influenteaza felul in care va arata parul tau.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Sapunul de casa este cel mai bun daca-i facut de cine se pricepe. Soda caustica se pune atat cat sa topeasca grasimile si sa-i dea un pic de "agresivitate" in curatirea parului. Este cel mai bun doar ca noi ne-am pierdut deprinderile in a-l folosi si nici nu place ca are miros urat. Pacat! Asa pierdem ce-i bun si luam porcariile occidentului.

| dragodana a răspuns:

Salut!
Pai parul acelei persoane s-a obisnuit asa.In plus sapunul de casa de acum nu mai este ce a fost odata.
Exista o mare posibilitate ca sa-ti faca mai mult rau decat bine.