| Mary2011 a întrebat:

Am 14 ani si folosesc fond de ten in fiecare zi. E posibil ca pe viitor sa imi afecteze tenul? ma dau zilnic cu creme...

30 răspunsuri:
| Bestxl a răspuns:

Sigur ca il va afecta.

| ZOZOKid a răspuns:

Cam devreme pentru fond de ten, mai ales in fiecare zi. Poti sa te dai cu el la o petrecere sau la o ocazie speciala ceva, dar nu in fiecare zi ca iti strica si imbatraneste tenul. Mai bine ai folosi o crema nutritiva si hidratanta de fata cu factor UV ( nu din alea anit-ageing). Si produse de curatare a tenului ca sa nu ai probleme cu cosuri si puncte negre.

| Prince_Amir_1995 a răspuns:

Degeaba te dai cu creme deoarece ai o varsta prea mica pentru fond de ten si in timp iti vor aparea riduri / acnee si multe altele fi naturala. happy

| Mary2011 explică (pentru ZOZOKid):

Nu am cosuri laughing

| DakotaRoyse a răspuns:

Dacă nu ai nevoie (şi cel mai probabil nu ai) lasă-le baltă. O să poţi purta mai târziu cât vrei. Cremele sunt ok, atâta timp cât nu strică echilibrul producţiei de sebum sau ajută acest echilibru. Nu te da cu nimic dacă n-ai probleme ale tenului, eventual acum iarna, dacă ţi se uscă pielea sau ceva, sau vara cu chestii cu soluţii UV. Hai, să zicem că la ocazii se acceptă fondul de ten, în special dacă nu are acoperire medie spre mare şi îţi dă un look natural şi uşor. Dar în fiecare zi, sigur nu-i nevoie, şi sigur nu te ajută.

| ZOZOKid a răspuns (pentru Mary2011):

Pai foloseste un gel de curatare si o lotine tonica ca sa previi aparitia lor, chiar daca nu ai acum tot pot sa para mai tarziu.

| membrucelmainou a răspuns:

Da
iti va afecta tenul foarte mult...
daca folosesti zilnic pe la varsta de 30 de ani vei arata ca la 50~60

| BruneTTe a răspuns:

Toata lumea zice " daaaaa, il va afecta" sau "peste 5 ani o sa arati ca o baba".
Dar nu e asa.
Asta daca folosesti produse de calitate.
Automat daca folosesti machiaj, ai si mai mare grija de ten curatandu-l cu diferite lotiuni, cu diferite masti cu diferite gomajuri.
Si tenul are nevoie de asta.
In ziua de astazi, si machiajul a evoluat foarte mult, unele fonduri de ten chiar ajuta tenul cu probleme calmand iritatia tenului.

Daca machiajul ar face atata rau, atunci inseamna ca si vedetele,care il poarta zi si noapte,ar arata groaznic. Ce-i drept,ele, vedetele, au si acces lao gramada de tratamente cu care isi pot ingriji tenul dar asta inseamna totusi ca machiajul nu iti distruge tenul daca tu in paralel ai grija de el.

+ ca chiar se recomanda ca in fiecare zi sa te dai cu crema de zi (pentru acnee, hidratanta, matifianta - in functie de nevoile tenului )iar peste un strad de fond de ten. Bineinteles, acesta nu trebuie sa fie gros de 1 cm si sa sara in ochi, dar putin nu strica.

Sper sa te ajute.

| Mary2011 explică (pentru BruneTTe):

Pai folosesc un fond de ten de calitate si nu folosesc foarte mult :*

| AnimeXgirl a răspuns:

Si eu am 14 ani, toti imi spun ca am tenul perfec..adica fara cosi, fin...
Chiar daca nu ar fi acest lucru si as avea fata plina de cosiuri eu tot nu mi-as da cu fond de ten.Deoarece iti zic eu ca pe la 18-19-20 de ani o sa ai o fata de o sa zici ca deja ai si nascut, si ai peste 30 de ani.Mia bine ai lasa fondu de ten si ai incerca ceva natural pentru ori ce ai incerca sa acoperi cu el. big grin. funda?

| BruneTTe a răspuns (pentru Mary2011):

Asa si eu. Si ma ajuta mult.Eu din pacate am probleme si cu acneea care apare uneori si fondul de ten o calmeaza foarte bine. Folosesc multe produse pentru ten gras, imi pregatesc dimineata tenul pentru machiaj, ma machiez si pana seara se observa deja o schimbare uriasa. Deci e bine.

Ce am scris mai sus nu era asa, la adresa ta, scrisesem alea numai pentru ca eram sigura ca or sa sara unii "daaa, o sa fii ca o baba nebuna de 60 de ani " laughing))).

| cosminbosu a răspuns:

Intrebarea mea este daca esti fata sau baiat. Dace esti faca insteamna ce e OK si nu iti va afecta nimic. Daca esti baiea inseamna ca ai probleme grave.

| VAnu25 a răspuns:

O sa ai probleme cu tenul deoarece acel fond de ten iti acopera porii fetei si pielea nu mai respira deci o sa-ti apare riduri mult mai devreme.

Nu te mai da cu porcariile alea la varsta asta n-ai nevoie.

| DolceKiss a răspuns:

Stai linistita draga, nu este nicio problema.Nu inteleg de ce oamenii spun asemenea chestii despre fondul de ten. Pudra are efecte negative pe viitor.Nu e gresit sa te dai cu fond de ten de la varsta ta si sa stii ca am auzit ca fondul de ten chiar regenereaza pielea. happy

| AneeM a răspuns:

Fondul de ten acopera porii si acestia nu resira bine, sau se strange mizerie in ei, dar atat timp cat tu te demachezi si folosesti produse pentru curatare a tenului, fondul de ten face doar bine. El este ca un scut ( de pilda pentru temperaturile extreme de afara), si protejeaza tenul de multe mizerii din aer. Nu e adevarat ca iti imbatraneste tenul, acesta este un mit. Este adevarat ca daca produsul nu este de calitate, poate contine substante nocive tenului si atunci vei avea cateva probleme dar Este imposibil ca la 30 de ani sa arati ca la 60 din cauza unui fond de ten sau sa arati de parca deja ai nascut( care by the way nu are legatura cu cosurile de pe fata, doar daca este o afectiune hormonala, dar asta este alta ciorba). In concluzie, nu este chiar potrivit varstei tale sa te machezi dar asta tine de fiecare persoana si sa intelegi ca trebuie sa ai grija de ten mai mult ca de obicei, pentru ca o actiune atrage si o responsabilitate in plus.

| JASMYNA88 a răspuns:

Sa iti zic o alternativa fainabig grin daca zici ca nu ai cosuri si probleme cu tenul, ia-ti maybeline bb cream crema coloranta. e magnifica si miroase foarte fain! se comporta ca un fond de ten dar e de fapt o crema!

| BeautyOfWeb a răspuns:

Demachiazate in fiecare seara si incearca sa nu il folosesti in zilele care stai acasa, date cu o crema si apoi cu fond de ten, se va uniformiza mai bine si nici nu se va observa, nu iti va afecta tenul, dar nu il folosi in fiecare zi, lasa tenul sa respirewinking

| ÐỄỄẴ97 a răspuns:

Ai putea sa te dai cu fond te ten.dar nu in fiecare zi pentru ca pe parcurs o sa-ti imbatraneasca pielea.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Prea devreme pentru fond de ten.
Mai răruț, că-i mai drăguț.
Seara obligatoriu demachere și aplică ulei de măsline/migdale dulci pentru hidratare peste noapte.
Pa, pa.

| denysuk25 a răspuns:

Sigur ca afecteaza. Cea mai frumoasa este frumusetea naturala. Vei face numai bubite pe fata. Asa a patit si verisoara mea care se dadea tot pe la 14 ani cu fond de ten toata ziua si acum regreta.

| BiuL a răspuns:

Pff si cand ma gandesc ca n-am avut fond de ten pana la 20 de ani... Incearca sa-l folosesti doar la ocazii speciale sau cand chiar ai nevoie de el (au aparut cearcane, cosuri etc) si neaparat, neaparat sa te demachiezi in fiecare seara (chiar si cand nu te machiezi)! Nu exagera cu cremele, ce e mult strica, una hidratanta pe zi o masca pe saptamana ajung.

| BiuL a răspuns (pentru BruneTTe):

Vedetele chiar arata groaznic laughing cauta pe google imagini cu ele nemachiate si te vei convinge...

| yuliutsa a răspuns:

Il va afecta mai ales daca il folosesti zilnic...La varsta ta nu cred ca ai nevoie de asa ceva...

| Mary2011 explică (pentru cosminbosu):

Sunt fataa straight facethinking

| Mary2011 explică (pentru BiuL):

Ma demachiez in fiecare seearawinking

| Hermaniona a răspuns:

Depide de tenul tau...dar daca te demachiezi corespunzator si folosesti doar creme hidratante nu vei avea urmari

| Clandestina a răspuns:

Doamne,scumpa mea ai foar 14 ani.Gandeste-te ca peste zece ani, adica la exact 24 de ani vei arata rau la ten, vei fi mult mai batrana decat esti la ani, parerea mea!

| Mary2011 explică (pentru Clandestina):

...

| Clandestina a răspuns (pentru Mary2011):

E doar o parere sincera! Cred ca esti frumoasa asa cum esti, adica natural!

| ღBrunette a răspuns:

Normal că tenul tău o să fie afectat. Dacă fondul de ten este de proastă calitate, cu atât mai mult o să-ţi fie afectat tenul! Eşti încă mică, deci n-ar trebui să-l foloseşti zilnic. Eu nu folosesc niciodată. Nici măcar nu suport fondul de ten. Fii naturală!