E un bun pas acesta. Renunta deasemnea si la paste fainoase si tot ce inseamna aliment alb : orez, banana, zahar ( cel mai crud si nemilos ) RENUNTA LA ZAHAR DEFINITIV. Pentru inceput inlocuieste-l cu indulcitori artificiali. Nu va fi usor, trebuie sa ai multa vointa si sa fii sigur ca poti face asta, nu da inapoi un moment. Rezultatele nu apar peste noapte.
Al doilea pas calculeaza-ti caloriile pe care tu le consumi zilnic. Pentru a slabi trebuie sa fi in deficit caloric. Slabirea este matematica.
Nu te infometa. Trebuie sa ai 3 mese pe zi + o gustare. Nu te grabii sa cumperi nu mai stiu eu ce alimente exotice de pe net care iti granateaza ca vei slabi. Foremaza-ti un regim alimentar variat pe care tu poti sa il respecti ( dupa preferintele tale) pentru ati fi mult mai usor.
O regula de aur SPORT SPORT si iarasi SPORT. Incepe treptat, nu te forta din prima zi cu 1 ora de cardio sa zic... incepe de jos tare. nu te epuiza.
Contacteaza-ma in privat. O sa incerc sa te ajut.
Eu stiu aproape tot. Am experimentat top felul. Am avut multe de invatat de la nutritionisti.
Nu mai bea altceva in afara de apa si nu mai manca nimic facut cu zahar, faina, orez, cartofi sau cereale. restul vine de la sine.
Ce inaltime ai?
In acest mod pot sa iti spun daca este sau nu recomandat sa ajungi la acea greutate.
Este ok ceea ce zici tu dar nu ai dreptate in totalitate.
1)Orezul este bun daca este consumat moderat si impreuna cu ceea de trebuie
2)Inca mai credeti mitul conform careia banana ingrasa?
Daca mananci vreo 10 banane pe zi atunci este ceva cam in neregula dar este mult mai ok decat dulciuri sau alte prostii.
3)Zaharul este hrana creierului, nu ii poti interzice sa nu o consume deloc.
Atat timp cat ai un aport echilibrat consum-sport este foarte ok
In rest ai dreptate in mare parte.^^
Bananele contin zaharuri. Desi sunt zaharuri naturale, mult mai bune decat zaharul provenit din dulciuri intr-adevar si acestea pot sa duca la ingrasare.
Iata ce se intampla: o data ce ajung in corp, zaharurile naturale din banane sunt descompuse, iar, mai departe, sunt transformate in glucoza, folosita pentru energie. Cel mai adesea, se intampla sa avem in sange prea multa glucoza fiindca mancam dulciuri multe. In aceasta situatie, corpul depoziteaza glucoza sub forma de glicogen. Partea proasta este ca glicogenul in exces se transforma in grasime in corp… Si, uite asa, ajungem sa ne ingrasam. O banana mare are in jur de 121 de calorii, una medie, 105 calorii, iar una mica, 90 de calorii. Zaharul e primul factor ce duce la supra-ponderalitate, sunt o multime de teste indiferent de sursa. Poti manca chiar chiar si un tort pe zi iar dupa faci cardio 1 ora intensiv, slabesti dar in interiorul tau efectele sunt la fel de dure. Am precizat indulcitori Multumesc.
Ai explicat bine dar nu e chiar asa in fapt organismul arde ceea ce mancam in functie de rata metabolica, daca manci 500 de calorii de ciocolata si ai o rata de 1000 nu te vei ingrasa, chiar daca manci grasimi, proteine tot acelasi e, nu zaharul ingrasa si caloriile, in fapt prima sursa a organismului este zaharul, creierul are nevoie de zahar
20 de kg de grasimi sunt multe, nu vei slabi usor, manca putin undeva la 500 de calorii si vei slabi
Parerea mea este sa consulti un nutritionist, ek iti va spune exact ce sa faci si cum s faci ca sa ajungi la greutatea dorita, eu am slabit 20 de kg asa
Depinde, daca vrei doar sa slabesti este foarte usor, redu portiile de mancare din ce in ce mai mult si nu mai manca dupa ora 6 iar daca vrei si masa musculara fa mananca moderat dar nu dupa ora 6 si fa si un sport, idk, inot, sala dar este mult mai greu sa faci si sport si sa tii si regim, parerea mea
Dar sport ai incercat?
Nu poti slabi peste noapte daca nu faci efort fizic! Mergi 1-2 ore pe zi la sala, sau iesi si alearga, pana se uda maieul pe tine si cu noroc si multa munca, poti sa dai jos 5-10kg/luna.
Eu am renuntat la mancare..de tot
Si dupa vreo 4 zile de stat nemancata si multe altele, am pierdut 10 KG.
Vrei sa ajungi la 50?!?! Esti barbat, daca ajungi la 50 vei fii un schelet umblator. Greutatea e destul de ok, raportul grasime-masa musculara nu e ok. Trebuie sa faci deficit caloric cum ti-au spus multi, poti folosi my fitness pal, e o aplicatie super misto care iti tine evidenta la calorii si macro-nutrienti. Trebuie sa faci si putin sport ca sa slabesti, poti face acasa sau la sala, sunt programe pe net "de cumparat" (stii tu de unde, dar daca zic eu imi va fi raportat raspunsul) de exemplu t25 sau insanity.
DaciaRomania întreabă: