| Gabitaancutaelena a întrebat:

care e treaba cu mostenirea genetica la par? De exemplu tatal meu e brunet..si mama satena eu am mostenit-o pe mama la par si fratemiu pe tata, daca mama are putina chelie de la vopsele etc. inseamna ca si eu voi avea? Chiar daca imi ingrijesc parul si nu il vopsesc

4 răspunsuri:
| Kevinn2000 a răspuns:

E posibil să nu fie de la vopsele. Deci e posibil ca și tu să ai în viitor. Dar e posibil să fie și de la vopsele, iar atunci, nu are legătură, și asta înseamnă că nu vei avea.

| crysty1222 a răspuns:

Depinde foarte mult de tipul de par al parintilor tai. Daca e des, rar, drept, cret etc. Oricum, cu inaintarea in varsta parul se albeste si se rareste, depinde foarte mult si cat de dese sunt firele de par si forma acestuia. De exemplu taica-miu are parul cret, dar nu si foarte des, iar mama are parul ondulat, iar in tinerete il avea foarte des, acum din cauza varstei a inceput sa albeasca si s-a rarit destul de mult incat sa se mai vada si scalpul prin el, dar nu e chiar asa de rau.
Iar eu pot sa zic ca forma parului am mostenito de la amandoi, avand parul cret cand e scurt si ondulat cand e mai lung, dar nu e nici foarte des. Dar inca sunt tanar deci nu-mi fac probleme din cauza asta. laughing

| 6547756 a răspuns:

Chelia nu e de la vopsele. Vopselele degradeaza parul, il subtiata si il rup. Dar nu fac chelie. Altfel, eu ar trebui sa am chelie totala de la permanente si vopseluri.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru 6547756):

Cred că are mai multă logică ce ai spus tu. laughing