| Adeniy a întrebat:

Am 15 ani si am inceput sa ma dau cu fond de ten, BB Cream. De curand am luat si un alt fond de ten. Dauneaza cu ceva tenului meu, avand in vedere ca am 15 ani? Nu ma dau foarte mult, doar un strat subtire, nu vreau sa am o "masca" pe fata.

Răspuns Câştigător
| Kriss96 a răspuns:

BB cream nu e chiar fond de ten. Este baza de machiaj. O crema hidratanta pentru piele sensibila si predispusa la acnee. Asta deoarece nu acopera porii asa cum fac fondurile de ten. In general BB cream serveste ca baza. Daca arati absolut hidoasa te dai cu BB cream mai intai si abia apoi cu fond de ten si pudra. Asta da machiaj complet. Daca faci asa arati ca tipele de la Hollywood. Ca si alea nu se dau doar cu fond de ten.
Ideea e ca prin descriere BB cream e o chestie mai sanatoasa pentru ca e special conceput pentru piele sensibila si hidrateaza. De asta nici acopera precum fondul de ten.
Acum se pune problema de unde il iei. Daca e ieftin si prost nu o sa functioneze asa cum trebuie. In primul rand nu o sa acopere calumea si in al doilea rand poate te alegi cu bube bonus.
Tu poti alege sa te dai cu ambele sau doar cu una din ele. Fondul de ten pe care zici ca ti l-ai luat de curand poate sa-ti dauneze daca e prost si daca e aplicat direct pe piele. Pe sub machiaj te dai cu crema mai intai. Fond de ten direct pe ten=pori infundati=acnee.
Daca vrei un aspect natural si in acelasi timp ceva de calitate care sa nu-ti provoace acnee (pentru ca nu trebuie neaparat sa o ai deja.) iti recomand Vichy. +crema aia hidratanta pe dedesubt.
Important cand iti alegi fondul de ten este tipul tenului tau! Exista fond de ten pentru piele grasa, uscata sau normala. Si crede-ma ca daca nu alegi in functie de tipul tenului o sa te te umpli de nervi! Ceva mai accesibil si in acelasi timp grozav ar fi Revlon ColorStay. Il alegi in functie de tipul tenului tau si crede-ma ca iti rezista si 12 ore! Putina pudra la sfarsit intotdeauna! Altfel iti luceste fata. Mai ales ca vin caldurile.
Deci ca sa-ti raspund mai promt, dauneaza daca alegi ceva prost. Nu neaparat daca folosesti excesiv. Crema pe dedesubt, pudra pe deasupra (pudra nu lasa praful sa ajunga pe fondul de ten) si un fond de ten calitativ ales in functie de pielea ta e tot ce iti trebuie ca sa arati bine si sa nu iti dauneze cu nimic sanatatii pielii tale.

4 răspunsuri:
| AndreeaW123 a răspuns:

Buna happy Daca nu ai probleme cu tenul (roseata, cosuri) nu e nevoie sa te dai. Daca ai doar in anumite zone, da-te doar acolo.In timp, orice fond de ten usuca pielea, mai ales daca nu este de calitate.Incearca sa nu folosesti foarte mult, iar seara sa te speli bine cu apa si sapun pe fata.Ps. sterge-te cu un prosop curat cu care sa tamponezi pielea, nu sa o freci (deoarece creeaza iritatii si cosuri).

| Adeniy explică (pentru AndreeaW123):

Fondul de ten este de calitate si ma demachiez in fiecare seara. Am cateva cosuri, mai multe pete rosi.

| Darius2019 a răspuns:

Vei face cosuri, inchizi porii.

| evilnine a răspuns:

BB cream-ul e super ok, nu-ti afecteaza cu nimic tenul si iti confera si un aspect natural