| Adolescent14 a întrebat:

am o intrebare care ma inebuneste de foarte mult timp...Am 14 ani fara 2 luni, sunt baiat si am mustata, dar este blonda. Imi doresc foarte mult sa mi se inegreasca si poate sa mai se lungeasca ...Multi colegi din clasa au si le rad. Va rog ajutati-ma, ma simt cam feminin pe langa colegi cand vad ca le creste pana si barba, iar eu nu am nici mustata visibila straight face

Răspuns Câştigător
| oița112 a răspuns:

Ai doar 14 ani, frate ai o gramada de timp ca sa iti creasca.

10 răspunsuri:
| Adolescent14 explică (pentru oița112):

Crede-ma, multa lume mi-a spus acelasi lucru, dar acum sunt clasa a 8-a si de 2 ani tot astept diferente si nu le observ.

| Adolescent14 explică (pentru oița112):

Chiar am nevoie de o modalitate de a accelera acest proces, ma simt inferior intre colegi, este o senzatie ingrozitoare...As vrea sa stiu ce sa beau sau ce sa mananc ca sa vad diferente. Vreau sa ma simt si eu o data in viata barbat adevarat.

| AshEldo a răspuns (pentru Adolescent14):

Nu ești bărbat adevărat doar pentru că ți-a crescut mustața.
Cel mai iubit bărbat de pe planeta asta, Moș Crăciun are doar mustață?
Ai nevoie de o barbă amice.

| AshEldo a răspuns (pentru Adolescent14):

Dacă masculinitatea adevărată ar crește la rădăcinile părului facial lumea ar fi plină de masculi feroce. Din fericire (sau din păcate) lucrurile nu stau chiar așa.În ziua de azi barba și/sau mustața nu transmit decât ignoranță sau lene (de cele mai multe ori vin împreună).
În generală este normal să vă tachinați (majoritatea băieților au parte de același tratament și în primii ani de liceu), poate mulți te invidiază pentru că nu ai parte de aceeași experiență traumatizantă măcar odată pe săptămână (pentru că a te rade în perioada în care fața ta suferă deja suficient din cauza acneei nu e chiar cel mai plăcut lucru). De ce atâta dramă...și grabă? Le poți demonstra că ești pe drumul cel bun (spre a deveni un bărbat adevărat) fără a avea fața brăzdată de răni. Desigur, nu vei ști cum e să mergi pe front și să te întorci cu cicatrice.

Oricum ai mai mult succes când vine vorba de fete.

| Liviu a răspuns (pentru AshEldo):

Ai bagat omul in ceata.Asta e punctul tau de vedere.Stii cate femei adora barba unui barbat? Stii cate femei intorc capul dupa barbati cu barba? Stii cate femei in tacere admira asta la un barbat? Inca din timpuri stravechi barbati purtau barba.Nu il face sa isi urasca mostenirea genetica.Ai 5 degete la o mana, nu sunt toate la fel.Eu am dat peste femei care adorau barba,si peste altele care spuneau " eu nu imi sarut iubitu daca are barba " Altele spuneau ca insistau ca iubitul sa aiba barba big grin In plus barba iti da un aer de duritate, un aer de masculinitate.E ca si cum tu nu te-ai epila pe picioare happy Fa un exercitiu de imaginatie, cum ar arata o femeie cu par (in toate zonele) si un barbat epilat (in toate zonele) Barbatu ar arata dezgustator, la fel si femeia (Nu vreau sa jignesc, asta e parerea mea) Think about happy Cand vei creste, poate iti vor place barbati cu barba. P.S Freaca bine barba sa stii laughing

| Beccaaa a răspuns:

La 14 ani baietii cu firicelele alea negre pe fata mi se par chiar scarbosi si neingrijiti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Liviu):

Poate că l-am băgat în ceață, poate că nu (depinde de capacitatea lui de a asimila o informație fără a o considera unicul adevăr), dar să acorzi atât de multă importanță firelor de păr de pe față pentru că acolo zace o importantă sursă de duritate și masculinitate e puțin exagerat nu crezi. Cum rămâne cu cei fără barbă? Adică înțeleg diferența dintre o femeie cu păr pe picioare și una fără (oricum e irelevant pentru că și cea cu păr poate scăpa de el dacă își dorește asta), dar bărbatul care vrea o barbă, dar nu poate avea una (îi cresc doar câteva fire de păr pe față) pentru el ce mesaj ai? „Îmi pare rău, dar foarte multe femei sunt atrase de bărbații cu barbă, o altă parte îi admiră în tăcere, o mică parte insistă ca iubitul să aibă barbă, o și mai mică parte sunt adolescente, care mai târziu se vor simți atrase de adevărații masculi ( în mare
parte)...nu încerc să te demoralizez, dar există șanse destul de mari să fii luat drept femeie„. Îți înțeleg punctul de vedere (și respectul pentru moștenirea genetică), dar de ce vrei ca femeile să-și urască moștenirea genetică atunci? Femeile trebuie să scape de tot părul de pe corp, să-și îngrijească unghiile, podoaba capilară, să aibă forme pline fără a fi grase (greu de crezut dar adevărat), în timp ce bărbatul are nevoie de o barbă pentru a le da gata. Poate că asta chiar funcționa cândva, dar nu cred că mai fac furori. Înainte de a face exercițiul de imaginație, pe care mi l-ai recomandat, mi-am dat seama că nu vorbim de spâni și încercăm să ajutăm un puști de paisprezece ani.

| Liviu a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum spuneam, nu toti vrem femei trase prin inel.Cat despre el,o sa ii creasca.Iar despre cei care nu au,fie au o boala(da exista o boala la barbati care nu le creste barba,nu vorbesc despre cei spani) Oricum, dupa cate inteleg din spusele tale, nu prea ai dat de multi barbosi, eu personal mi-am dorit de mic copil barba, chestia e ca multa lume e impotriva la barba.Am avut destule critici din partea neamului ca sunt prea tanar, ca nu face de mine barba si etc.Se spune ca acel barbat care isi da barba jos pentru o femeie, nu merita nici barba nici femeia.Asa e de cand lumea si pamantu barbatu are barba(ma rog ii creste barba) atata timp cat barba e aranjata eu cred ca e ok.Nu te gandi ca acum arata sexy un barbat care are o barba de boschetar laughing.Cat despre femeile plinute nu cred ca exista o femeie sa nu aibe putina 'grasime' sa zicem.Iar eu chiar nu sunt adeptul femeilor slabute cu forme mari.Doresc o femeie ca si mine, imi poti vedea poza de profil. Colac peste pupaza, sunt baieti la 14 ani care au o barba mai deasa ca a mea, pe de alta parte is alti la 30 care nu au deloc barba.Varul meu de 35 de ani are foarte putin par pe fata. Oricum de specificat ca nu la multi le sta bine cu barba.Si eu astept sa imi creasca mai deasa, sa imi las o barba completa.Deocamdata ma multumesc cu asta rara care o am.Pe mine personal ma si aranjeaza sunt genu de barbat cu ceafa lata laughing Dar nu poti multumi pe toti. Numai bine, sa fi iubita o.O

| AshEldo a răspuns (pentru Liviu):

Dacă barba reprezintă pentru tine un plus de farmec și încredere, și nu o crești doar pentru că cei din jur fac același lucru...cine sunt eu să intervin?
Mult noroc. happy

| Adolescent14 explică:

A trecut ceva timp, am 15 ani jumate acum.Aceeasi problema o am...Lipsa parului facial... Ajutor?