| Mariana2025 a întrebat:

Bună. Am un salon de înfrumusețare și as dori consumabilele sa le achiziționez de pe Aliexpress sau Shein. Cum se procedează cu factura? Care este procedura? Este un anumit tip de factura care este valabila în România și pe care ar trebui sa o cer vânzătorului? De ce anume ar trebui sa tin cont?

6 răspunsuri:
| forestlex a răspuns:

Shein si Aliexpress nu emit facturi pentru achizitii, dar oferă o chitanta/comanda detaliata cu informatiile necesare, inclusiv produsele comandate, pretul si taxele aplicate. Iar daca ai nevoie sa faci retur, Shein o sa-ti raspunda, Aliexpress o sa te ignore daca nu-ti ajunge nimic spart, rupt, etc.
Daca neaparat vrei factura la ce ai cumparat, pe Aliexpress poti sa vorbesti cu unii dintre vanzatorii produselor respective si sa le soliciti tu personal factura (doar cu unii vanzatori, nu cu toti)
Sfatul meu e sa verfici mereu recenziile produselor si nu comanda nimic fara poze in recenzii, de preferat...

| Mariana2025 explică (pentru forestlex):

Mulțumesc pentru sfat!

| sierra1 a răspuns:

Tu nu ai licență de import de pe site-uri din afara UE așa că uită!

| sweetys a răspuns:

Poți incerca pe Alibaba, emite factura, dar trebuie sa fii atenta la ce cantitati comanzi ai ce recenzii au vanzatorii. Sunt unii vanzatori de la care poți cumpara 10 bucati, iar altii comanda minima e de 100.

| Mariana2025 explică (pentru sierra1):

Am înțeles. Mulțumesc.

| Mariana2025 explică (pentru sweetys):

Pe mine ma interesa dacă facturile lor sunt ok în România