Hei! depinde de tematica, de dress code etc
din punctul meu de vedere ar trebui sa fii confident si sa te îmbraci fix cu ce-ti doresti tu
crede ma iti zic din experienta
Buna.Nu cred sa conteze asa mult daca ne place noua, ci cum ti se potriveste tie.
De exemplu mie nu imi place deloc acest alb rece steril, imaculat.Nu ma avantajeaza nici la ten, ma face sa par obosita.In schimb nuantele de alb mai calde, nuanta unt, arata mult mai bine.Depinde de tine daca acorzi atentie acestui aspect si daca ai subtonuri ale pielii reci sau calde.
Multumesc! Sau poate ar fi mai draguta rochia asta? Cu toate ca pretul e unul foarte mic! Ce ziceti? https://www.sinsay.com/ro/ro/rochie-mini-cu-maneci-bufante-5672f-42x
Sau rochia asta roz? https://www.sinsay.com/ro/ro/rochie-mini-cu-maneci-bufante-5672f-42x
In general tot ce este in mall inseamna fast fashion, adica haine scoase pe banda rulanta, materiale ieftine(predominant sintetice), subtiri, care se degradeaza repede(la primele spalari), cusaturi proaste, strambe, etc, made in China, Blangladesh, Pakistan, India, etc. Sunt facute aproape de unica folosinta, de aceea si preturile sunt extrem de mici, ies atele din ele, daca e vorba de un print niciodata acesta nu se va potrivi prin modul in care sunt unite(cusute) bucatile pentru a realiza articolul de imbracaminte, plus alte mici detalii carora nu le acordam atentie. Eu am incetat sa mai cumpar din malluri.Voi da copy paste la un raspuns anterior pe subiect, care trateaza si dimensiunea sociala, plus cea ecologica, despre care nu vorbeste nimeni:
Nu doar ca sunt abuzate femeile din tarile mentionate (ele constituie procentul de munca major in industria textila), se prabuseste fabrica pe ele, patronii le tin la negru fara contract, nu le ofera salariu minim, dar mai si mor oamenii aia de boli fiindca zona din jurul fabricilor e cat se poate de poluata.Nu ii verifica nimeni unde arunca deseurile sau varsa apele gri din procesul de productie a textilelor si hainelor.E foarte distopic.Asa sunt tinuti in saracie.Cand nu ai pamant fertil si apa curata, cum sa te dezvolti? Multe popoare s-au ridicat din agricultura sau pescuit.Raurile din Bangladesh sunt moarte de mult.
In acelasi timp, desi oamenii aia muncesc in regim de scalvie 10-16 ore pentru 2 lei, noi platim tva 800% pentru hainele din malluri, bani care intra in buzunarele,, brandurirlor''. La fiecare magazin daca stam sa cautam pe peretele din spatele casei, trebuie sa existe o foaie cu adaosul de tva. E normal sa platim 200 sau 2000 de lei pe un articol de imbracaminte, in conditiile in care acei oameni nu primesc salariu decent pentru a se intretine si tot profitul zboara in buzunarele companiei?
Fast fashion presupune si colectii care apar foarte des, nu doar de 4 ori/an pentru fiecare sezon, incurajand consumul iresponsabil deoarece folosesc materiale sintetice care sunt facute sa se deterioreze imediat.Ce face lumea cand se intampla asa? Le arunca, ca doar e foarte ieftin sa cumperi altele. 100 de miliarde de haine sunt produse anual in fabrici(cate 14 piese pentru fiecare om de pe planeta), dintre care 92 de milioane de tone ajung la gunoi. Cat se recicleaza din astea? 15%, si atunci in gluma.
Iar pentru cireasa de pe tort, o buna parte din campaniile de strangere a hainelor pentru donat, de la cine nu le mai poarta etc, sunt iarasi o minciuna crunta. Hainele bune sunt triate, cele inca ok de purtat sunt vandute in regim second hand in tarile civilizate, iar cele mizerabile, cu defecte si urme de purtare sunt trimise in Africa, unde oamenii se bat pentru ele, sa mai prinda si ei ceva bun de vandut din nou.Fiindca din loturile cumparate, 80% e inutil, oamenii arunca hainele alea in gropile de gunoi unde le dau foc.
E foarte crud cum ii ingropam pe altii in gunoaiele noastre civilizate si nici nu ne informam despre asta, nici nu pretuim drepturile umane fiiindca ce, doar vorbim de lumea a treia nu? Ei nu conteaza.Asa ca e ok sa primeasca 2 centi pe articolul de imbracaminte facut, oricum nu au ce face cu banii. NOT.
Cand alegem sa cumparam din magazinele fast fashion, sustinem practicile de mai sus. Sunt documentare pe tema asta, daca doreste cineva sa urmareasca, pot trimite linkuri. Sa alegem sa cumparam second hand inseamna ca minimizam din poluarea cauzata mediului (de cate resurse si pesticide sunt nevoie pentru a creste bumbac etc, de cate resurse pentru a manufactura poliester si alte materiale ieftine sintetice specifice fast fashion, nu am mai scris) icele nu am mai scris) si injustitia sociala.
Asadar, E mai intelept sa folosim ce avem deja si ce s-a produs pana acum, nu sa cumparam mereu nou pentru a creste cererea si nevoia artificiala de produse noi.
Da, e mai bine din magazine second hand sau chiar outlet-uri, care vand marfa ramasa dupa sezonul de reduceri sau cu mici defecte(atentie la defecte, eu am cumparat care nu le aveau vizibile, insa altele arata foarte rau si nu merita cumparate), deoarece in acest mod nu stimulam productia de articole noi de imbracaminte, ci folosim ce exista deja pe piata.Preturile ar trebui sa fie mult mai mici, desi observ ca patronii unor astfel de magazine profita in mod nesimtit tocmai fiindca lumea se intoarce la acest tip de cumparaturi.Eu apreciez nu mai este considerat rusinos, ca acum un deceniu sau doua. Unele magazine sh au marfa foarte proasta, insa altele au articole aproape noi, curate si deloc sifonate.Depinde de oras si de noroc.Am cumparat asa rochii foarte frumoase din bumbac, pulovere + pantaloni cu lana, pentru iarna, etc.
diana întreabă: