Nu te astepta la minuni peste noapte pentru ca nu o sa se intample asa ceva, hiperpigmentatia se produce usor dar necesita timp pentru tratare. Doua variante foarte bune sunt Skinoren si Emulsia matifianta hidratanta de la Gerovital, eu as merge pe a 2-a varianta pentru ca are mai multe beneficii pentru ten.
https://www.farmec.ro/......a-431.html
Pentru hiperpigmentarea postinflamatorie poti sa folosesti Gerovital Derma+ Emulsie matifianta hidratanta ( ingredient activ : niacinamida ) sau Skinoren gel 15% ( ingredient activ : acid azelaic ). Ambele produse le gasesti in farmacie, eu as recomanda sa folosesti produsul de la gerovital ( ambele au efect benefic si asupra acneei dar eu si alte persoane nu l-am vazut cand vine vorba de Skinoren, poti sa intrebi mai intai daca au mostre pentru crema gerovital ). Daca mai ai probleme cu cosurile nu le stoarce pentru ca cicatricile se vindeca mult mai greu si e nevoie de o rutina foarte bine pusa la punct ca sa le ameliorezi.
Daca vrei sa folosesti Skinoren ( e foarte bun pentru pete dar Emulsia de la Gerovital este si ea la fel de buna pentru pete doar ca ofera si luminozitate tenului ) incepi aplicarea gelului skinoren doar seara, de 3 ori pe saptamana, dupa de 4 ori pe saptamana, iar in a 3-a saptamana poti sa il utilizezi de 5 ori pe saptamana sau zilnic ( in functie de cum reactioneaza tenul tau ) Includerea treptata a produselor cu ingrediente active are ca rol prevenirea iritatilor si ajutarea tenului sa "accepte" produsul. O utilizare zilnica, de la inceput, a unui ingredient activ ar putea duce la inrosirea si descuamarea tenului. La primele aplicari ale gelului skinoren este normal sa simti furnicaturi, citeste prospectul.
"Proprietăţile cosmetice ale niacinamidei :
atenuează acneea şi petele
reduce roşeaţa, hiperpigmentarea
întăreşte bariera de protecţie a pielii
previne pierderea apei din piele
reînvie tonusul şi textura pielii
îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
uşor efect regulator de sebum "
sursa : https://www.elemental.eu/ro/924-niacinamida.html
Nu-ti spala tenul excesiv pentru ca distrugi bariera protectoare a pielii, nu aplica pe ten apa rece sau fierbinte, nu folosi sapun - ingredientele care mentin sapunul in stare solida au proprietatea de a bloca porii si duc la formarea cosurilor si a punctelor albe si negre.
Nu aplica zeama de lamaie pe ten, insa poti sa bei zilnic un pahar cu apa, o lingurita de miere si zeama de la jumatate de lamaie ca sa-ti ajuti pielea si din interior. Sucul de lamaie este coroziv, are un pH intre 2 si 3 ( foarte acid ), este fototoxic, contine foarte multi iritanti si un ingredient care mareste puterea de penetrare a celorlalti iritanti.
Du te la un dermatolog, sau foloseste skinoren si eu am folosit si este foarte bun, dar pe langa acesta am avut si zineryt fiindca eu aveam acnee.
Unguent cu vitamina E de la farmacie, care reface pielea rapid si complet.
Spala-te cu apa rece pe fata de 4-5 ori pe zi, fara sapun sau orice altceva. Doar apa rece.