| Cardaucq a întrebat:

De ceva timp am coșuri pe spate și in Iulie voi pleca cu clasa la mare și nu as vrea sa-mi fac apariția cu coșuri, știe cineva ceva pentru a scapă de ele?

15 răspunsuri:
| MValentin a răspuns:

1. Nu le sparge
2. La farmacie găsești niste loțiuni special pentru acnee. Chiar daca sunt scumpe unele (50-150 lei) isi fac treaba. Pana in Iulie scapi 100%.
Apropo mare grija cu sucurile acidulate si grasimile saturate

| anarosca78 a răspuns:

Mergi la dermatolog, e singurul care te poate ajuta, degeaba iti înșirăm produse pentru acnee dacă nu știm ce tip de piele/acnee ai

| xXVranceaXx a răspuns:

Cred că glumești. Din Ianuarie până în Iulie? Trebuie să ajungi la concluzia că nu te speli pe spate.
Nimeni nu te poate ajuta cu spălatul pe spate? Oricum coșurile se sparg și singure și forțat de mâna omului, dar trebuie să ai grijă să nu se infecteze
Oricum, distracție plăcută!

| Alexia1208 a răspuns:

Bună! Poți încerca Zynerit de la farmacie. In cutie vei găsi 2 recipiente și un aplicator. Torni conținutul lichid in celălalt recipient (este ceva cu aspect de pudra) apoi agiti energic cam 5 min. Atașezi aplicatorul albastru din cutie și ii pui capacul. Nu mai știu dacă trebuie sa te dai o data sau de 2 ori pe zi dar scrie pe prospect. Pe mine m-a ajutat destul de mult însă dacă ești la pubertate este normal sa ai coșuri pe spate și nu trebuie sa te jenezi de asta. Și depinde și in ce perioada ești dar poți încerca Zynerit. Multă sănătate!

| neludana2000 a răspuns:

Hi, ce tare, eu pentru ce vrei tu sa faci la vara ti-as da ''funda''asta-i ca chestia aia, ''tara moare, si baba se piaptana'' adica, lumea moare de ''covid'' si crezi ca ne mai dau voie la vara pe litoral?
Ori cum cu cosurile e o problema, ti-as zice la Colentina, dar cred ca trebuie sa suni intai. Eu acolo acum 8 ani am fost cu unul sub brat care se infectase. BAFTA.

| KR0NSTADT a răspuns:

Săpun pe bază de glicerină.

| xXVranceaXx a răspuns (pentru neludana2000):

Ce dur ești, "Nelule"
Te cred, dar la vară o să fie 20-30% vaccinați gata. Las-o mai moale cu COVIDelu'. E vina a multora dintre persoane de vârstă înaintată că nu respectă regulile, în special și tinerii. Copii sub 16 ani ajung să fie asimptomaci sau să prezinte forme slabe de infecție ca la adulți.
Oricum, oricine își arde de viața lui

| Sekim a răspuns:

Doar ca o completare.
1. Dieta nu ta nu influenteaza deloc aparitia cosurilor, deci ce a spus Marian e fals. Cosurile tale apar din cauza pubertatii.
2. Spalatul unei zone anume nu influenteaza aparitia cosurilor cand este vorba despre spate, deci ce a zis Vrancea e total fals si mi se pare o concluzie jignitoare.

Cel mai bun sfat este sa consulti un dermatolog. El va constata ce tip de ten ai, desi poti sa iti dai si tu seama foarte usor. Spala te pe fata cu apa calduta, iar dupa 1 ora sterge te pe fata cu hartie. Daca de pe toata fata ta apar pe hartie urme uleioase, atunci ai ten gras, daca doar de pe fruntea ta apar urme uleioase atunci ai un ten mediu, iar daca nu apar deloc, ai un ten normal.
Daca nu vrei sa te duci la dermatolog, iti spun eu cum sa scapi de acnee ( aceste informatii sunt verificate si adevarate 100%, promovate chiar de un dermatolog celebru din SUA ).
- peroxid de benzoil sau acid salicilic
Acum, sunt multe variante de produse ce contin ce am spus mai sus, insa, o recomandare a doctorului a fost gelul Differin ( retinoid ).

| neludana2000 a răspuns (pentru xXVranceaXx):

Da, e nasol ce se-ntampla, n-am vrut sa se-nteleaga asta, am vrut sa iasa un raspuns amuzant (dar am dat cu nuca-n perete), Uite eu am 66 de ani, dar ma conformez actualitatii, si cu mine stau 2 nepotei, unul de 7 ani si unul de 12 ani, in permanenta de cand s-au nascut, cel mic doarme numai cu mine si port mereu masca.Ma feresc pe mine, pentru sanatatea lor.

| xXVranceaXx a răspuns (pentru neludana2000):

Te înțeleg, dar trebuie să te protejezi pe tine însuși, nu pe nepoței
Te poți lovi de boală în orice moment și nu ar ieși bine dacă ai preda lingura în aceste timpuri urâte
Te respect, ești domn, ai 66 de ani, trebuie să stai liniștit la pensie.
Sănătate ție și a nepoțeilor tăi!

| MValentin a răspuns (pentru Sekim):

Scuze, dar am invatat acum ceva ani la scoala precum unele alimente influențează acneea, dar in majoritatea cazurilor apar din alte cauze. Am pus acolo acel punct pentru ca ar fi un procent in plus

| neludana2000 a răspuns (pentru xXVranceaXx):

Da, multumesc.

| Cardaucq explică (pentru xXVranceaXx):

Nu are legătura cu nespalarea stai liniștit ci mai mult cu stresul pentru ca de când sunt in stres mi-au apărut coșurile dar deja e iritant și vreau sa scap de ele.

| Dddonkey a răspuns:

O situatie similara si mereu functioneaza. Este o solutie din plante e naturala, dar cea mai buna din cremele pe care le am incercat de a lungul vietii.
Se numeste Calendula Hypericum BALM (with shea butter) daca te asiguri ca e organic, e facut fara prostii in el, e incredibil de folositor. L am folosit de la ranii, arsurii, cosurii, eczeme pana si pe taieturii, puroi la caine si cu rezultate rapide si eficiente.
Nu fac reclama la nimic si nici nu sunt sponsorizat.
Nu stiu cum as putea sa iti trimit o poza, dar pentru mine e o crema care are acopera multe problema ale pielii.

| Dddonkey a răspuns:

Alta Aici e link ul la crema:
https://www.amazon.co.uk/......asin_title ie=UTF8&psc=1
Dar daca vrei ceva mai ieftin incearca praf de curcuma(dar atentie se pot hainele de la curcuma) amestecat cu miere de albine(incearca una care nu are mult zahar in ea), le faci o pasta si o aplici. Incearca sa tii pasta cat iti permite timpul.
A doua varianta mai ieftina ar fi otet de mere, tamponezi partile afectate pentru ca are propietatea de a omori bacteria prin uscare.
Sau daca vrei optiunea cea mai ieftina zdrobesti aspirina cu unpic de apa, formezi pasta si o aplici pe cosuri.
Alta Aici e link ul la crema:
https://www.amazon.co.uk/......asin_title ie=UTF8&psc=1