| RedNose a întrebat:

Buna,fetelor de pe TPU!
Am si eu nevoie de un fond de ten bun. Am un ten gras,dar cred ca nu e nici hidratat fiindca fondul de ten la mine se strange si se face gen pata unde pielea este uscata. Acum folosesc un fond de ten de la giordani si la inceput am fost multumita,dar acum se fac pete,se vede ca o masca si nu acopera nici bine. Am ceva urme de la acnee si vreau sa le acopar.
Am nevoie de un fond de ten cu acoperire mare, sa aiba un pret pana in 60lei,sa dea aspect natural fetei,sa nu se stranga pe fata, sa tine macar 6h si sa nu se vada luminata cand apare sebumul.

Eu m-am uitat la Flormar Mat Touch,Max Factor Second Skin,Revlon ColorStay,Maybelline Dream Nude Airfoam,dar nu stiu care ar fi bun.

Eu nu folosesc baza de machiaj,foarte rar imi mai dau cu crema nivea si o las putin sa se hidrateze piele si sterg pe unde este mai mult. De obicei, imi dau cu fond de ten si apoi cu pudra.

Puteti sa-mi dati si ceva sfaturi ca fondul de ten sa nu aiba aspect de masca si sa nu se mai stranga fondul.

Multumesc!

Răspuns Câştigător
| LoriLoL a răspuns:

Da, pot sa te ajut intr-o oarecare masuna.deci sa o luam de la inceput. tenul tau este gras asfixic deoarece urme ale acneei..si evident deshidratat.ai nevoie urgenta de un tratament.dar daca nu0ti permiti sa mergi la cosmetica, stai cu fata in abur 15 20 minute dupa care fa-ti un gomaj sau masaj cu particule pentru a-ti curata tenul de piele moarta.ex miere de albine cu faina de malai sau zat de cafea(daca nu iti era uscata pielea recomandam si putina zeama de lamaie dar deja tenul este f uscat si nu necesita ceva astringent)apoi cauta o crema hidratanta(hidratant nu inseamna sa-ti ingrase pielea) care intra in piele dupa 2 minute ce o aplici...in afara de nivea si mai nu stiu ce.de ex crema de la gerovital plant e usoara. aplica inaintea fondului de ten obligatoriu deoarece protejeaza pielea si fondul de ten se uniformizeaza altfel.fonduri de ten nu vreau sa-ti recomand dar cel putin sa nu fie cu o textura grasa cum este cel de la revlon.(nu cumpara flormar, avon, oriflame). eventual loreal e mai ok. dupa care teoretic trebuie aplicata o pudra matifianta dar asta o sa faci dupa ce-tyi cureti fata.si numai pe zonele lucioase.(nu uita sa te speli pe fata cu un gel de curatare special..nu cu dove si alte sapunuri). sper sa tii cont de sfatul meu

6 răspunsuri:
| RedNose explică (pentru LoriLoL):

Am fost de mai multe ori la salon,chiar avea efect,dar nu are cine sa ma duca mereu sau macar sa vina sa ma ia fiind mai departe,nu-mi place sa merg prin locuri publice si sa ma vada lumea cu fata rosie...:D

O sa fac ce mi-ai spus tu in legatura cu masajul pentru a indeparta impuritatile, pielea moarta. Am facut treaba cu statul in aburi apoi stors cosuri, dar mai de mult, la fel si cu malaiul. Zat nu am folosit, dar am auzit ca e bun.

Ce zici de aceasta crema de zi http://www.icosmetice.ro/664-crema-hidratanta-gerovital-plant-bio.html
Tot pe asta sa o folosesc ca si baza de machiaj?

De acest fond de ten ce parere ai http://www.produsecosmetice.ro/......r6963.html Eu inainte am avut natural beige, sa fie potrivita culoarea?

Multumesc mult pentru sfaturi!

| LoriLoL a răspuns (pentru RedNose):

Cu mare drag! sunt cosmeticiana si ma simt datoare sa imparsasesc si din experienta mea..deoarece asta m-a determinat sa invat aceste lucruri.tratamentele astea trebuie facute cam o data la 3 sapt.ca sa-si faca efectul pe termen lung.crema de la gerovital e destul de buna am folosit-o si eu inainte.nu stiu ce varsta ai dar e peste 20 de ani.iar fondul de ten lumi magique nu prea as spune ca ti se potriveste pentru ca are textura grasa.e pentru ten uscat. eventual dasca nu te deranjeaza luciul poti sa-l folosesti.

Am aproape 20, de aceea, nici nu am folosit pana acum creme de fata pentru ca nu stii exact daca e buna sau nu pentru varsta ta si in loc sa faci un lucru bun, inrautatesti situatia.

M-am gandit sa fac acel masaj cu particule in fiecare seara si sa imi dau cu ulei de masline seara, inainte de culcare. Am citit ca e bun hidratant si e si natural.

Nu poti sa-mi recomanzi nici un fond de ten bun care s-ar potrivi cat de cat tenului meu? Cel mai mult mi-ar placea sa nu se mai faca pete si sa nu arate pe fata ca o masca.

Multumesc mult de tot!

| LoriLoL a răspuns (pentru RedNose):

Nu este gresit sa folosesti o crema hidratanta usoara pentru ten, decat nimic, crede-ma ca uleiul de masline este prea gras pentru tnul tau.vei inrautati situatia.foloseste-l numai cand te demachiezi sau impreuna cu gomajul dar nu in fiecare seara cel mult de 2 ori pe saptamana.cat esti dispusa sa dai pentruun fond de ten bun? eu folosesc unul profesional.aa si depinde cum il aplici..asta e f important in uniformizare.cumpara-ti o pensula pentru fondul de ten si pastreaz-o igienic.cat vezi ca iti prieste foloseste pensula, cat nu aplica cu degetele.la un moment dat parca nu mai are acelasi aspect.

Da,voiam sa-mi cumpar o pensula pentru fondul de ten. As putea da pe un fond de ten in jur de 60lei, dar daca merita chiar si mai mult, doar vreau sa arate bine pe fata, pretul nu conteaza asa mult.

O sa-mi cumpar si acea crema de zi.

| Andreea11989 a răspuns:

Iti recomand fodul asta de ten: https://www.beautyoneshop.ro/fond-de-ten-200