Bună!
Pentru orice tip de machiaj ai nevoie de:
1. O bază de machiaj pentru față- baza de machiaj se aplică înainte de fondul de ten pentru a prelungi rezistența acestuia;
2. Fond de ten (pentru un machiaj de zi simplu, poți folosi şi un BB Cream care este mai lejer şi care are o acoperire mai mică);
3. Corector/anticearcăn- corectorul întotdeauna trebuie să fie mai deschis cu o nuanță sau chiar cu două nuanțe decât fondul de ten. Acesta se aplică sub ochi în formă de triunghi, sau pe alte zone ale feței unde ai imperfecțiuni (cum ar fi coşuri, pete etc.);
4. Pudră- pudra este foarte importantă deoarece îți fixează fondul de ten şi corectorul. Dacă ai un ten gras pudra este obligatorie în orice machiaj. Când aplici pudră trebuie să aplici sub ochi şi puțin în zona T (adică pe frunte, pe bărbie). Nu trebuie să aplici o cantitate excesivă de pudră, iei o pensulă mare şi stufoasă o treci prin pudră, o scuturi puțin şi apoi aplici pe ten.
5. Bază de machiaj pentru ochi- baza de machiaj pentru ochi se aplică pe pleoape şi scopul ei este de a prelungi rezistența fardurilor si de a le intensifica.
Teoretic, astea sunt esențiale în orice machiaj.
6. Pensule- pensulele au un rol extrem de important.
Pensule pentru ochi: o pensulă plată pentru aplicarea fardului, o pensulă tăiată în unghi pentru eyeliner-ul gel, o pensulă pentru blending adică pentru a amesteca fardurile, astfel încât să ai o trecere frumoasă între culori (în pliu, în colțul extern al ochiului), şi o pensulă mai micuță pentru detalii.
Pensule pentru față: o pensulă mare şi stufoasă pentru pudră, o pensulă sau un burețel pentru fond de ten, o pensulă pentru iluminator, o pensulă pentru contur şi blush.
7. Conturarea sprâncenelor. Ai nevoie de un creion pentru sprâncene ca să îți umpli golurile, sau de un gel pentru sprâncene. Să nu depăseşti niciodată sprânceana ta pentru că nu va arata ok.
Şi mai apoi urmează şi blush-ul, iluminatorul, conturul, tuşul de ochi, fardurile de ochi şi creioanele de ochi şi de buze.
Pentru un machiaj natural, dacă nu ai un ten problematic, în loc de fond de ten poți folosi un BB Cream sau un CC Cream, ceva lejer. Puțină pudră să setezi totul ( un strat subțire de pudră) şi eventual un blush cremos şi un ruj nude sau un gloss. Nu trebuie neapărat să aplici corector.
Fiind un machiaj natural, pentru machiajul ochilor poți aplica doar rimel şi atât. Fără creion de ochi. Eventual şi un fard deschis pe pleoape, un fard nude mat.
Pentru un machiaj de zi aceeaşi poveste: fond de ten, corector sub ochi, pudră, blush şi cam atât pentru față. Îți poți contura şi fața cu un bronzer (o pudră bronzantă) dacă doreşti. Dar să îți conturezi fața discret, fără să insişti prea mult.
(În principiu conturul feței este mai potrivit pentru un machiaj de seară).
Pentru buze ar fi indicat să foloseşti un creion, să îți faci conturul buzelor cu un creion şi să le umpli, şi debea după aceea să aplici un ruj. Creionul de buze prelungeşte rezistența rujului.
Pentru ochi îți poți face un machiaj simplu cu nuanțe deschise, să aplici o nuanța deschisă pe pleoapă şi o nuanță puțin mai închisă în pliul ochiului sau în colțul exterior, un creion alb sau crem pe linia apei şi aia e. Culorile trebuie să le amesteci foarte bine!
Înainte de a aplica fardurile nu uita de baza de machiaj pentru ochi şi nu uita să îți conturezi sprâncenele.
Pentru machiajul de seară, la ochi, poți alege culori mai îndrăznețe, culori care ies în evidență (poți folosi atât farduri mate cât şi sidefate, cu glitter sau pigmenți) şi poți aplica şi creion pe linia apei şi tuş de ochi şi la urmă rimel sau gene false (pentru gene false ai nevoie şi de un lipici de gene false şi o pensetă).
În colțul intern al ochiului să aplici un fard sidefat deschis ca să îți iluminezi zona. La fel şi sub sprâncene. Şi să îți conturezi sprâncenele.
Pentru față alege un fond de ten cu acoperire mare dar care să nu arate ca o mască pe față (fiind seară, merge ceva cu acoperire mai mare), corector, pudră. După aia treci la bronzer ca să îți conturezi fața. Fața se conturează în funcție de forma ei. Uite aici: http://katiusapopovici.ro/blog/wp-content/uploads/2015/12/conturing.jpg
Întotdeauna să porneşti de la ureche cu conturul şi să te duci cu pensula până în dreptul colțului exterior al ochiului (vezi în acea poză mai bine). Dacă ai nasul prea mare poți să îți conturezi şi nasul.
Apoi, aplici blush în obraji (poți să zambeşti atunci când aplici blush-ul ca să observi mai bine) şi iluminator. Iluminatorul îl aplici desupra pomeților (dacă pui mâna o să simți un os, acolo trebuie aplicat) îl mai poți aplica şi deasupra buzei de sus şi cam atât.
Pentru ruj poți opta pentru orice culoare, dar dacă machiajul ochilor este prea pronunțat atunci aplică un ruj mai natural (un nude, un roz pal).
Pentru orice tip de machiaj ai nevoie de: primer, fond de ten, rimel. Restul depinde de tine. Eu pentru un machiaj natural recomand in plus un luciu de buze, putin blush, putin creion de ochi si putin fard de pleoape cu o culoare naturala. Pentru un machiaj de seara poti folosi ruj, gene false si culori mai vii care ies mai mult in evidenta. Machiajul de zi este alegerea ta (ca toate celelalte de fapt), dar nu trebuie sa exagerezi.
Primerul pregateste pielea pentru machiaj si face machiajul sa tina mai mult, fondul de ten astupa imperfectiunile, rimelul iti face genele sa para mai lungi sau mai dese sau amandoua, bronzerul iti da efectul se bronz (logic) si blushul te face sa arati mai vie si se aplica de obicei pe pometi. Pudra(daca vrei sa o folosesti) fixeaza machiajul iar corectorul corecteaza imperfectiunile (cosuri, cearcane etc).
Sunt foarte multe tutoriale pe youtube iti sugerez sa cauti acolo.
Sper ca te-am ajutat!
Prima etapa - este cea a pregatirii fetei pentru aplicarea fardurilor.
-Demachierea tenului cu demachiant specific tipului de ten.
-Folosirea unei lotiuni tonice, specifica tipului de ten.
-Tamponarea fetei cu servetele moi de hartie.
-Aplicarea unei creme de baza - daca se folosesc seruri pentru regenerare dupa ser se aplica crema -care sa ofere hidratare si eventual pe timpul verii sa contina ecran solar impotriva razelor solare, crema se intinde pana intra complet in piele.
-Aplicarea cremei de ochi.
Etapa a doua - este cea mai laborioasa pentru ca se fardeaza toata fata si gatul, dupa cum urmeaza:
-Aplicarea fondului de ten care poate fi fluid, crema sau compact. Fondul de ten joaca un rol foarte important, de aceea trebuie sa-l alegeti cu grija.
Sfaturi: stabiliti nuanta pielii - tenta de roz, galben - aplicati trei tonuri de fond de ten apropiate de nuanta pielii pe barbie, astfel o sa identificati mai usor nuanta potrivita pentru pielea voastra.
-Aplicarea corectorului in jurul ochilor si pe zonele cu imperfectiuni. Sfaturi: la aplicarea conciler-ului corector nu exista o regula generala, se poate aplica inainte de fondul de ten sau dupa acesta. Daca doriti in timpul zilei sa corectati zona din jurul ochilor aplicati pe mana putina crema de ochi si putin corector, amestecati-le bine si rezultatul o sa va placa cu siguranta.
-Aplicarea pudrei care poate fi compacta sau pulbere. Sfaturi: daca tenul este gras sau necesita o acoperire mai buna folositi pudra compacta.
-Aplicarea fardului de obraz - intensitatea o stabiliti in functie de ceea ce doriti sa obtineti. Sfaturi: pentru a trasa corect fardul de obraz, zambiti si mergeti cu aplicatorul pe linia pometilor.
Etapa a treia: este cea mai migaloasa si trebuie acordata cea mai mare atentie.
-Sprancenele trebuie sa le pieptanati si sa le periati foarte bine pentru a indeparta fondul de ten sau pudra si daca este nevoie sa le conturati cu un creion pentru sprancene, fard de sprancene.
-Machiajul ochilor cu farduri adecvate.
-Conturul ochilor cu creion dermatograf sau eye-liner.
-Aplicarea pe gene - rimel
Câteva sfaturi şi sugestii:
*Dacă aplici un creion de ochi sub ochi, setează creionul cu un fard pudră ca să îți reziste mai mult şi să nu curgă.
*Poți încerca un spray de fixare al machiajului; după ce termini machiajul complet al ochilor şi al feței pulverizezi acel spray de fixare pe față şi aştepti puțin să se usuce. Machiajul va rămâne intact.
*Inainte de a trece la baza de machiaj pentru față şi la restul machiajului, hidratează-ți tenul. Foloseşte un tonic sau o apă termală şi apoi aplică o cremă special concepută pentru tipul tău de ten. După aceea poți începe liniştită machiajul.
*Trebuie să ai o paletă de farduri care să conțină atât farduri mate cât şi farduri sidefate sau cu glitter. Cei de la Melkior au nişte farduri superbe, se lucrează uşor cu ele, sunt pigmentate şi cremoase. Îți poți personaliza singură paleta şi nu sunt foarte scumpe fardurile.
*Ai nevoie şi de o paletă de contur a feței sau de o paletă de corectoare.
Ştiu că am scris mult şi îmi cer scuze pentru asta. Totuşi, sper să te ajute.