anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună!
Imi puteți recomanda niște leacuri băbești care sa ma ajute sa îmi treacă acneea definitiv?
Am perioade când am tenul extrem de luminat și curat dar perioade ca atunci de înaintea menstrei și mi se formează multe coșuri interne. Menționez ca am și prostul obicei sa le storc sau sa ma scarpin și se umfla și știu ca nu este bine. Am 18 ani și treaba cu hormonii și tot nu cred ca mai are legătură cu acneea fiindcă mama la 38 tot are probleme cu tenul și chiar nu îmi doresc sa o moștenesc sa am acnee toată viata. O prietena a mea ia un medicament, recutane care are multe efecte adverse și este extrem de periculos dar are acnee severa.
La mine mai trec, mai apar, dar toate sunt pe sub piele, albe mici, coșuri negre și de multe ori coșuri interne care nu trec nici după 2 luni, rămân asa, unde se poziționează, dau putin înapoi dacă nu le ating și raman acolo. Oare sa merg la dermato sa vad ce zice?

3 răspunsuri:
| yooshi a răspuns:

Nu exista leac babesc care sa ajute cu acneea.Mai mult iti fac rau.Mergi la dermatolog, uita-te pe yt la dermatologi (Dr. Dray the best) si dezvolta-ti o rutina de skincare, ai grija la ce mananci, la fata de perna, la nivelul de stres. Si cel mai important, SPF IN FIECARE ZI.

| Hypefox a răspuns (pentru yooshi):

Am încercat mai multe rutine de skin care, produse rituals, produse kiko, a derma, etc etc. Nu se pune problema, ma spăl dimineața și seara pe fata și nu utilizez nici fond de ten sau ceva care sa îmi producă coșuri.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Hypefox):

Grasimi nasoale, zahar/dulciuri procesate/fast food/carbonated drinks?